Video


Περισσότερες

Επιτυχής η ενημερωτική συνάντηση για τα Ακτινίδια στο Νέο Μυλότοπο

Ένα άρθρο του : spagric | 16 Μαΐου 2014 | 0 Σχόλια
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παραγωγών ακτινιδίων αλλά και γεωπόνων στην ενημέρωση που έγινε στο Νέο Μυλότοπο με θέμα την παρούσα κατάσταση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του βακτηριακού καρκίνου της Ακτινιδιάς. Είχε προηγηθεί η πρώτη επίσημη αναφορά μόλυνση από το βακτήριο στην Ελλάδα στο Δροσερό Γιαννιτσών. 

Η ενημέρωση έγινε από τους γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Γιαννιτσών,από την περιφέρεια ήταν παρόν ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κος Θεοδωρίδης. 

Ο γεωπόνος Κος Τσιμενίδης Δημήτριος εξέθεσε με σαφήνεια τη σοβαρότητα του θέματος και έθεσε του παραγωγούς σε συναγερμό, ενώ ανάφερε ότι θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα κτήματα σε διάμετρο πολλών χιλιομέτρων από το πρώτο κτήμα φορέα. Ο Κος Θεοδωρίδης είπε ότι πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πολιτεία όσο σκληρά και να είναι το συντομότερο δυνατόν, ενώ πρόσθεσε θα ασχοληθεί ο ίδιο με το πρόβλημα. 

Οι παραγωγοί που έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και τη συμπεριφορά της ασθένειας στη γείτονα χώρα, ήταν εμφανώς ανήσυχοι και αγανακτισμένοι."Έχουμε επενδύσει χιλιάδες ευρώ, μία έξαρση της ασθένειας θα μας καταστρέψει ολοκληρωτικά." ανέφεραν. 

Η agro-help.com που πρώτη στην Ελλάδα ανάφερε την ύπαρξη του βακτηρίου, γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του θα παραμείνει σε εγρήγορση και σε συντονισμό με τις δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την αποτροπή της παραπάνω επέκτασης του. 

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: