Video


Περισσότερες

Πρόγραμμα Ψεκασμών και Λιπάνσεων στην Βερικοκιά

Ένα άρθρο του : spagric | 5 Ιουνίου 2010 | 61 Σχόλια

Η βερικοκιά πλήττεται από τους συνήθεις εχθρούς και ασθένειες των πυρηνοκάρπων. Πάντα, πρέπει να γνωρίζουμε πιο είναι το όριο οικονομικής ζημιάς στην καλλιέργεια μας, και εφόσον δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε ή να μειώσουμε τη ζημιά από μία ασθένεια, με τις λοιπές καλλιεργητικές τεχνικές τότε επεμβαίνουμε με χημικά μέσα. Οι  σημαντικότερες ασθένειες της βερικοκιάς είναι η μονίλια, φαία σήψη και η ίωση Σάρκας. Ειδικά την περίοδο της ανθοφορίας απαιτούνται πολλοί ψεκασμοί για την μονίλια των άνθεων, ειδάλλως το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής θα χαθεί. Ακόμα μία σημαντική ασθένεια είναι και το κορύνεο του οποίου η αντιμετώπιση είναι πιο εύκολη.

Πρόγραμμα ψεκασμών στη βερικοκιά

Στάδιο επέμβασης, εποχή
Εχθροί/ασθένειες
Ουσία, φάρμακο
Φθινόπωρο, ¾ πτώσης φύλλων
Κορύνεο και ανθονόμος
Μυκητοκτόνο επαφής, και εντομοκτόνο επαφής
Χειμώνας, πριν φουσκώσουν οι οφθαλμοί.
Όλες οι διαχειμάζουμε μορφές εντόμων και μυκήτων
Βορδιγάλειος πολτός, χειμερινά λάδια, εντομοκτόνο, ζιραμ, θειραμ
Ρόδινη κορυφή 5% ανθέων
Φαία σήψη, κορύνεο, Ανάρσια κ.α.
Μυκητοκτόνο επαφής π.χ. captan, εντομοκτόνο επαφής (μη τοξικό για τις μέλισες)
Άνθηση-50% ανοιχτό
Φαία σήψη (monilia sp.)
Με μυκητοκτόνο Captan, theiram
Πλήρης άνθηση
Φαία σήψη (monilia sp.)
Τα ίδια με πριν
Πτώση πετάλων
Φαία σήψη, Ωίδιο, Ανάρσια, καρπόκαψα, Ρυγχίτης κ.α.
Διασυστηματικό μυκητοκτόνο, διασυστηματικό εντομοκτόνο
Πτώση στεφάνης άνθους
Ωίδιο, κορύνεο, ανάρσια και καρπόκαψα
Παρομοίος με πριν
Καρπίδιο
Ρυγχιτης, καρπόκαψα, αφίδες, κορύνεο, μονίλια κ.α.
Διασυστηματικό μυκητοκτόνο και εντομοκτόνο κάθε 20 μέρες, έως 20 μέρες πριν τη συγκομιδή. Επέμβαση και με διαφυλλικό ασβέστιο για σκλήρυνση του καρπού.

Φυσικά, πρέπει να τα σκευάσματα να είναι εγκεκριμένα για την καλλιέργεια και να αγοράζονται μόνο από ειδικούς γεωπόνους. Καλό είναι να απομακρύνουμε με το κλάδεμα προσβεβλημένους καρπούς και κλαδιά και να τα καίμε. Ακόμα, στις ποικιλίες με μεγάλη ευαισθησία στην ίωση σάρκας πρέπει να γίνονται ψεκασμοί με αφιδοκτόνο μετά την ανθοφορία για να μην μεταφέρουν οι αφίδες την ίωση σε υγιή φυτά.

Λίπανση Βερικοκιάς:
Η βερικοκιά έχει μέτριες απαιτήσεις σε άζωτο για να παράγει ικανοποιητικά. Η agro-help.com προτείνει. 2-3 τόνους κοπριά/ 3 χρόνια/ στρέμμα για αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους. Ακόμα προτείνει 40 κιλά θειικής αμμωνία 21-0-0 (Ν-Ρ-Κ) λίγο μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου και ακόμα 20 κιλά 10-5-20 ή 15-15-15 μετά την συγκομιδή αργά το καλοκαίρι. Ακόμα, οι ποικιλίες που παρουσιάζουν σχάσιμο καρπού πρέπει να ψεκάζονται 2-3 φορές κατά την καρποφορία με διαφυλλικό ασβέστιο 10%.

Για τις ακριβείς ημερομηνίες ανα περιοχή, μπορείται να συμβουλεύεστε τους τοπικούς Γεωπόνους.

Διαφημιση

61 Σχόλια: στο άρθρο "Πρόγραμμα Ψεκασμών και Λιπάνσεων στην Βερικοκιά"

  1. υπάρχει λύση για την ίωση? εκτός από το κόψιμο του δέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος ΔΕΝ υπάρχει καμία λύση για την ίωση εφόσον προσβλήθηκες μόνο να το κόψεις μπορείς. Αν έχει απρόσβλητα δέντρα να φροντίσεις να μην προσβληθούν από αφίδες γιατί είναι φορείς του ιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψεκασμος με αμινοξεα η με γαλα σκονη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος μάλλον εννοείς τι να ψεκάσεις για να μην σχίζεται ο καρπός, εγώ θα πρότεινα συνεχιζόμενους διαφυλλικούς ψεκασμούς ασβεστίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψεκασμος με αμινοξεα η γαλα σκονη για την σαρκα στις βερυκοκιες
    για καλυτερη εξωτερικη εμφανιση οχι εσωτερικη στο κουκουτσι.
    Παρακαλω την γνωμη σας. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σάρκα των πυρηνοκάρπων είναι ιός και ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ, όλες οι θεωρίες αυτές, περί βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισης είναι παραπλάνηση του καταναλωτή. Οι σαρκωμένοι καρποί είναι χαμηλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιά βερυκοκιά βγάζει καρπούς με έντονα και πολλά στίγματα ιδίως στη επάνω επιφάνεια που την βλέπει ο ήλιος. Μοιάζουν με περιττώματα εντόμων και δεν απομακρύνονται εύκολα. Τι ασθένεια μπορεί να είναι; Επίσης μιά άλλη βερυκοκκιά σταμάτησε ξαφνικά να κάνει καρπούς, ενώ μέχρι πέρυσι έκανε. Είναι περίπου 15 ετών. Μήπως γέρασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Epicuros, το πιο πιθανόν να πρόκειται για προσβολή από κορύνεο, στείλε μας φωτογραφίες αν έχεις με τα βερίκοκα στο email μας. Ναι, 15 χρονών βερικοκιά είναι όντως αρκετά μεγάλη σε ηλικία, λογικό είναι να υπάρχει μια πτώση στην παραγωγή, όμως να σε ρωτήσω, άνθησε καθόλου φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το δικο μου δεντρο αρχισε τωρα να εκκρινει τους χυμούς του προς τα εξω με αποτελεσμα να σταζουν δεξια και αριστερα. τι θεραπεια μου προτεινεται να χρησιμοποιήσω για να θεραπευτει η βερικοκκια μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πότε κλαδεύουμε τη βερυκοκιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπέρα, ήθελα να ρωτησω, έχω ως ιδιώτης στον κηπο μου μια βερυκοκιά και χωρις καμμια σχεδόν περιποιηση έχω μια πολυ καλη παραγωγη για ιδιωτική κατανάλωση της τάξεως χονδρικά των 100 κιλών. το πρόβλημα μου είναι οτι σκουληκάζουν σχετικά γρήγορα, τρωω δηλαδη καμμια 10ρια μερες και μετα σκουληκιάζουν μέσα (ασπρο μικρο σκουληκάκι που ισα που φαινεται). λεω να την κλαδε΄ψω φετος αρχες Μαρτιου πριν την ανθοφορία. μπορω να την ψεκάσω με κάποιο σκευασμα πριν πετάξει,που μπορω να ζητησω απο κάποιο γεωπονικο μαγαζι? επισης με τι θα μπορουσα να ραντισω τους καρπους οταν τους μαζευω ωστε να κρατανε πιο πολυ?

    Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Χρηστο το σκουληκακι που βλεπεις ειναι ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
    και απο τη στιγμη που εμφανιζεται δεν τη σταματα τιποτα
    ουτε στις οργανωμενες καλιεργειες ποσο μαλλον σε σενα
    που εισαι ιδιωτης.Ρωτα για παγιδες μελλασα με DESIS οχι ραντισμα
    Αρχες Μαρτιου για κλαδεμα ειναι λιγο αργα.
    Να μη ραντισης με κανενα φαρμακο για να κρατανε οι καρποι πιο πολυ.
    Το βερυκοκο ειναι ευαισθητο προιον με σχετικα μικρες αντοχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΒΟΡΙΟ διασπαται στο εξωτερικο περιβαλλον η δεν
    υπαρχει προβλημα?
    Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι ουσίες που αναφέρεται για το ράντισμα τώρα πριν την ανθοφορία πρέπει να τις χρησιμοποιήσω όλες ή μία από αυτές π.χ. ζιραμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι όλες μαζί. Τώρα πρέπει να ραντίσετε καπτάν μαζί με ένα εντομοκτόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πότε και πως κλαδεύουμε την βερυκιοκιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, το κλάδεμα της βερυκοκιάς γίνεται σε 2 στάδια, στο πρώτο που γίνεται μετά τη συγκομιδή αφαιρούμε όλους τους λαίμαργους βλαστούς που έχουν κάθετη εκ του εδάφους κατέυθυνση και συνήθως είναι στην κορυφή του δένδρου. Το 2ο στάδιο γίνεται το Φεβρουάριο όπου και αφαιρούμε και καρποφόρους βλαστούς για να ισορροπήσουμε την παραγωγή. Σε γενικές γραμμές έχουμε ένα δένδρο με 5 βραχίονες σε σχήμα κύπελλο το οποίο προσπαθούμε να φωτίσουμε σε όλη την κόμη.

      Διαγραφή
  17. Έχω στον κήπο μου μια βερικοκιά Διαμαντοπούλου και μια ροδακινιά άγνωστης ποικιλίας, που φύτρωσαν πριν 10-12 χρόνια από κουκούτσια. Η βερικοκιά δίνει φαγώσιμους καρπούς περί τον Ιούνιο -αρχές Ιουλίου και η ροδακινιά τον Αύγουστο. Τώρα (αρχές Απριλίου) η βερικοκιά έχει καρπούς μεγέθους μικρής πράσινης ελιάς, ενώ η ροδακινιά μόλις μαραίνει τα άνθη της. Μερικές χρονιές μετά από ψέκασμα κηπουρού έφαγα καρπούς, αλλά άλλες χρονιές σκουλίκιασαν. Επειδή είμαι άσχετος με αυτά, παρακαλώ πείτε μου τα εξής: 1) Τι ψεκασμούς και με ποιά συχνότητα να κάνω; Παράκληση πείτε μου ονόματα προϊόντων και όχι απλά ιδιότητες (λ.χ. μυκητοκτόνο ή εντομοκτόνο), ώστε να ξέρω τι θα αναζητήσω. 2) Τι πότισμα θέλουν; (συχνότητα και αν χρειάζεται και κάποιο φάρμακο για τις ρίζες). Και 3) Το χώμα είναι κοινό σκούρο καφέ χώμα που μου τόφεραν όταν διαμορφωνόταν ο κήπος, πριν 15 χρόνια. Δεν ξέρω την οξύτητά του και δεν ξέρω πώς να τη μάθω. Πώς πρέπει να το βελτιώσω; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη,αν θέλεις στείλε μας στο email την ερώτηση σου για να σου απαντήσουμε διεξοδικά. Διότι ζητάς δραστικές πολύ συγκεκριμένες και αν τις αναφέρω εδώ θα φανεί σαν διαφήμιση.

      Διαγραφή
    2. Έστειλα σήμερα e-mail από την επιλογή "επικοινωνία" και ελπίζω να το λάβατε. Το e-mail μου είναι ήδη στη διάθεσή σας μέσω αυτής της επιλογής. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  18. θελω και εγω την απαντηση του spargic στην ερωτηση του ανωνυμου περι βερυκοκιας (5 Απρ, 2012!!! πως μπορω να την εχω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχω μια βερικοκιά που είναι γεμάτη με καρπούς (όχι ώριμους ακόμα) τι φυτοφάρμακο πρέπει να ψεκάσω για να τους κρατήσει τους καρπούς και να μην τους ριξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να τους ρίξει; Κανονικά θέλει ένα ψεκασμό για μονίλια, ίσως ένα Ιντάρ.

      Διαγραφή
  20. Μολις 2χρονη βερυκοκια σε κηπο πολυκατοικιας (Γαλατσι)εκανε 3 βερυκοκα πολυ
    καλα και γλυκα. Επειδη "φευγει" ψηλα θελει κλαδεμα στην κορυφη για να δεσει
    το δενδρο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τους ερασιτέχνες που έχουν ένα δεντράκι και πολυ μεράκι... Θα πρότεινα μόλις ξεπεταχτει ο καρπός να τον δέσουν με τουλι έτσι δεν θα το κεντρίσει η Μύγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ena mhna futemenes verikokies na riksw kapoio lipasma?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εχω φυτεψει ενα μηνα σχεδον βερυκοκιες χρειαζονται καποια λιπανση τωρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω 80 περιπου βερυκοκιες στην Χαλκιδικη.Μπορω να αρχισω το κλαδεμα απο τον Οκτωβριο η τον Νοεμβριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ παντος της κλαδεψα σήμερα29.10.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εχω στο κτημα μου βερυκοκιες μπεμπεκο 3 δεντρα βγαζουν φυλλα και ανθους ειναι αρρωστια 12/ 2/ 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον πάσχουν από κάποια ασθένεια, πιθανόν φυτόφθορα ή κάποιο μυκόπλασμα.

      Διαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλημερα
    εβαλα εδω και δυο χρονια βερικοκιές και κερασιές επειδή εχω και ενα μικρο αμπελι χρησιμοποιώ για το αμπέλι το mical η μικαλ κανει να ραντίσω τα δένδρα
    ευχαριστω
    κωστας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εχω μια βερυκοκια ειχε πολλα λουλουδια και δεν κρατησε τιποτα αρχισε να ξερενεται στις ακρες και βγαζη σαν μελι στα κλαδια τι να κανω .....ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν μολυνθεί από μονίλια τα άνθη άμεσα εφαρμογή με καπταν και tebuconazole

      Διαγραφή
  30. αντί του καπτάν και του tebuconazole,αν εφαρμοστεί νεοτοψίν,κάνει δουλειά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 8-5-14 εχω μια βερυκοκια δεν εχει ουτε ενα φυλλο,κοβω ενα κλαδι και μεσα δεν ειναι πρασινο...την κοβω η υπαρχει θεραπεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν ο βλαστός στο εσωτερικό δεν είναι πράσινος, δείχνει πως από εκείνο το σημείο και πέρα το δέντρο είναι νεκρό. Δοκίμασε μία τομή σε σημείο πιο κοντινό στον κορμο (ή τον ίδιο τον κορμο στο τέλος), αν δεν έχει καθόλου πράσινο τότε το δέντρο απεβίωσε.
    Προσοχή μόνο, σε ξυλοποιημένα μέρη του φυτού (πχ. 3 ετών και πάνω), είναι λογικό το κεντρικό τμήμα του δακτυλίου (ξυλώδες) να μην είναι πράσινο, αλλά να υπάρχει ένας πράσινος κύκλος κοντά στη φλούδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατι πεφτουν τα Βερυκοκα χωρις να εχει φυσικα φαινομενα,ετοιμα σε ενα μηνα Βοηθεια Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στείλε μας επειγόντως φωτογραφίες στο email, πιθανώς οφείλεται σε φυσιολογική καρπόπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι γνώμη έχετε για την χάραξη τομών στο κορμό ώστε να αποβάλει ρητίνη?Προτείνεται για δέντρα που έχουν προσβληθεί απο μονίλια,συμπληρωματικά της χημικής αντιμετώπισης φυσικά.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σας, έχω στον κήπο μου μια βερικοκιά Μπεμπέκο. Εκτός από τον δεύτερο χρόνο που κόψαμε 15-20 βερίκοκα, δεν ξαναπαρήγαγε τα επόμενα χρόνια. Το πολύ να δοκιμάζαμε 1-2 κάθε σεζόν. Βέβαια ήταν απεριποίητο, χωρίς κλάδεμα και χωρίς λίπασμα. Μόνο πότισμα. Φέτος που ασχολήθηκα απευθύνθηκα σε γεωπόνο και την λιπάναμε και την κλαδέψαμε αλλά πάλι δεν κράτησε κανένα καρπό. Παρατήρησα ότι ενώ τα άνθη που είχε τα έδενε, πριν ο καρπός φτάσει σε μέγεθος φουντουκιού, εξαφανιζόταν από το δέντρο, ήταν κομμένος από το κλαδάκι. Δεν έχει μείνει ούτε ένας! Τα φύλλα δείχνουν υγιή και δεν μπορώ να βρω κάποια εξήγηση. Μπορείτε να προτείνετε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει περίπτωση να τα δάγκωνε κάποιο έντομο και να έπεφταν?
      Αν ναι, τότε εφαρμογή κάποιου εντομοκτόνου τη σγκεκριμένη εποχή (πχ. 10 μέρες μετά το τέλος της ανθοφορίας και 15-20 μέρες μετά επάνάληψη) θα βοηθήσει.

      Διαγραφή
  37. APANTISEIS DEN BLEPO OUTE LISEIS OTAN TO PROBLIMA DEN LINETE PIO TO NOHMA NA GRAFOUME TO PROBLIMA KAI NA PERIMENOUME APO ANIPARKO GEOPONO KAPIA ODIGIA H SIMBOULH APO SXOLIA XORTATOI LISEIS DEN BLEPO......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ακριβώς είναι η ερώτηση σου? Και βέβαια έχουμε γεωπόνους, αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα με κάποια ασθένεια η εχθρό θα χαρώ να σε βοηθήσω:
      Φιλικά agro-help.com

      Διαγραφή
  38. Καλησπερα εχω μια βερικοκια στον κηπο στη χαλκιδικη αλλα πεφτουν συνεχως τα φυλλα της!!Καθημερινα δεν προλαβαινω να μαζευω!!Πρωτοφανες για τετοια εποχη!Φυσικα υπαρχει και προβλημα και με τους καρπους που δεν τους κρατησε καθολου!!Τι μπορω να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανών να οφείλεται σε κάποια μυκητολογική προσβολή, φέτος λόγω των βροχοπτώσεων έχει εμφανιστεί σκωρίαση στα βερίκοκα με αποτέλεσμα να προκαλείται φυλλόπτωση. Ψέκασε την με κάποιο τραζολικό μυκητοκτόνο.

      Διαγραφή
  39. Έχω ένα κτήμα με καμιά 200 νεαρές βερικοκιές. Αυτό που είδα τελευταία είναι κάποια δέντρα (πολύ γερά και ζωηρά) ξαφνικά να ξεραίνονται σε 10 μέρες. Αυτό που παρατήρησα είναι πως κάτι τρώει μια λωρίδα φλούδας (5-10πόντους) στη βάση του κορμού και υποψιάζομαι τα ποντίκια (πιο πιθανό, έχει αρκετά) ή λαγό .
    Τι μπορώ να κάνω να θεραπεύσω δέντρα με ροκανισμένο κορμό και για να αποτρέψω να ροκανίσουν και τα υπόλοιπα, γιατί βλέπω πως κάθε τόσο υπάρχουν καινούργια κρούσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτος απο ποντικοφαρμακο φρεζαρισμα το εδαφος γιατι στο φρεζαρισμενο δεν μπορει να φτιαξει φωλια γιατι γκρεμιζεται.

      Διαγραφή
  40. Έχω 3 βερικοκιές και 2 αχλαδιές στον κήπο. Είναι 3 ετών, και έχουν το ίδιο πρόβλημα, στα φύλλα παρουσιάζονται τρύπες και φαιά στίγματα, ενώ οι κορυφές των βλαστών δεν έχουν φύλλα. Τί μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα σας έχω 400 δέντρα βερίκοκα φυτεμένα Νοέμβριο του 14 τον Αύγουστο μας τα χτύπησε πολύ το χαλάζι τα είχαν πολύ καλή ανάπτυξη αμέσως τα έκανα ένα χαλκό αλλά σε κάποιους βραχίονες οι τομές από το χαλάζι ήταν μεγάλες σε σημείο να εμφανίστηκε ρετσινι.κάνουμε κάποια ειδική μεταχείριση στο κλάδεμα.ευχαριστΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τον ιουλιο χτυπηθηκαν απο χαλαζι 1 ετος τα δεντρα με πολυ καλη αναπτυξη ομως. Τα εκανα χαλκο αμεσως.κανω κατι αλλο ,οπως αυστηρο κλαδεμα.δετρα ηταν 2 ετων και η ααπτυξη του ειναι 3 μετρα υψους.θα υπαρχει προβλημα στα δεντρα αργοτερα.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σχετικά με τις βερικοκιές, έχω μερικές και εδώ και δύο χρόνια οι καρποί πιάνουν σκουλήκια, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για το πότε και με τι φάρμακο θα κάνω ψεκασμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Deltamethrin από την πτώση πετάλων μέχρι τη συγκομιδή 3 φορές

      Διαγραφή
  44. πριν απο 3 εβδομαδες εβαλα 500 βερυκοκιες εκτος εναν χαλκο ραντισμα προτεινεται καθολου λιπανση? περιοχη γιαννιτσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. exo mia berikokia alla fetos mou stegnoni ta filla kai bgazi afti thn kola sto kormo.ti na kano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έχω μια βερυκοκια αλλά κάθε άνοιξη που ανθίζει καίει τα άνθη η μονίλια με αποτέλεσμα να δένει ελάχιστα βερύκοκα. Εάν κάνω ριζοπότισμα με βορδιγάλειο θα έχω αποτέλεσμα ; και σε τι αναλογία. Κάθε χρόνο την ψεκάζω δύο φορές με χαλκό. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Έχω δύο βερικοκιές στον κήπο αλλά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σκουλίκι με ρίγες μπεζ καφέ ,τη μπορώ να κάνω για να τη σώσω,είναι είκοσι χρονών.Βερικοκια Διαμαντοπούλου κ είναι φορτωμένη βερίκοκα ,δυστυχώς με σκουλίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Έχω βερυκοκια σε κήπο εξοχικού.τα τελευταία 3χρονια κάνει λίγα κ έχει ξεφλουδίσει ο κορμός τι χρειάζεται να βάλω από φάρμακα κ κοπρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή