Video


Περισσότερες

Ακτινίδιο, μήπως οδεύουμε σε εθνική τραγωδία;

Ένα άρθρο του : spagric | 27 Μαΐου 2014 | 1 Σχόλια
Ανησυχητικά τα πρώτα μηνύματα από τους νέους ελέγχους, για το βακτήριο PSA, των γεωπόνων στα κτήματα της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών. Πιθανολογείτε ότι έχουμε ευρεία διασπορά της ασθένειας σε πλάτος πολλών χιλιομέτρων. Ωστόσο, επίσημα έχουμε μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή του Δροσερού. 

Εμείς στην agro-help.com δεχόμαστε καθημερινά ερωτήσεις για τις εξελίξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη ασθένεια, ενώ παραλαμβάνουμε συνεχώς φωτογραφικό υλικό με παρεμφερή συμπτώματα σε νεαρά δένδρα ακτινιδιάς.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αν λάβουμε υπ'όψη το χειρότερο σενάριο, όπως  συνέβη αυτό στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στη περιοχή Te Puke, τότε η καταστροφή είναι βέβαιη καθώς το πανδημικό αυτό βακτήριο μπορεί να μετακομίσει από περιοχή σε περιοχή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Οι παρακάτω φωτογραφίες εστάλησαν από παραγωγό. Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι εμφανή.




Διαφημιση

1 Σχόλια στο άρθρο "Ακτινίδιο, μήπως οδεύουμε σε εθνική τραγωδία;"

  1. μάλλον πρέπει να προβούμε στα δέοντα : εξώδικο και αγωγές κατά παντός υπευθύνου που εδώ και πέντε χρόνια σφύριζαν αδιάφορα στα σοβαρά ενδοχομενα μεταφοράς της ασθένειας από την Ιταλία στην Ελλάδα μέσω αθρόων εισαγωγών φυτών όποιο και αν είναι αυτοί

    ιδρώτας και χρήμα που επενδύθηκε θα πάει κατά διαόλου
    και ο νομός μας θα πάει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή