Video


Περισσότερες

Χειμερινοί ψεκασμοί 2014

Ένα άρθρο του : Greko | 6 Ιανουαρίου 2014 | 7 Σχόλια

Ξεκινά και φέτος η περίοδος των χειμερινών ψεκασμών σε όλα τα οπωροφόρα και όχι μόνο. Ο ψεκασμός θεωρείται απαραίτητος αυτή την εποχή, περιορίζοντας την μετέπειτα προσβολή εντόμων και μυκήτων στην καλλιέργεια μας. Σίγουρα θα έχετε προσέξει σε χρονιές που έχετε αποφύγει τον χειμερινό ψεκασμό, μια αυξημένη προσβολή από αφίδες αλλά και άλλων εντόμων. 

Για τον χειμερινό ψεκασμό αναμιγνύουμε κάποιο εντομοκτόνο, συνήθως chopyriphos, μαζί με κάποιο χειμερινό ή θερινό λάδι, σε συνδυασμό πάντα με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα. Ο χειμερινός ψεκασμός έχει σκοπό να θανατώσει τα έντομα αλλά και τα αυγά τους, που διαχειμάζουν εντός των φυτικών επιφανειών, όπως και στην καταπολέμηση των μυκήτων. Για αυτό προσπαθούμε το ψεκαστικό υγρό να καλύψει όλη την επιφάνεια των δέντρων και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κουφώματα και ανασηκωμένους φλοιούς των δέντρων.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θειασβέστειο αλλά και βορδιγάλειο πολτό (σε δεντρά μεγαλύτερα των 2 ετών). 


Διαφημιση

7 Σχόλια: στο άρθρο "Χειμερινοί ψεκασμοί 2014"

  1. ποια ποσοτητα απο το καθενα μπορω να βαλω στον συνδυασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εξαρτάται από την εταιρία. Κάθε φυτοφάρμακο όμως αναγράφει στην ετικέτα την ποσότητα που πρέπει να διαλύσεις στην ανάλογη ποσότητα νερού.

      Διαγραφή
  2. Μετά τον ψεκασμό καλλιέργειας ακτινιδιάς με χαλκούχο, υπάρχει μήπως συγκεκριμενο χρονικό διάστημα που η καλλιέργεια είναι ασφαλής (από άποψη τοξικότητας/υγιεινής) για εργασίες στο κτήμα;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά έχω διαβάσει ότι τα χαλκούχα ανήκουν στα δηλητήρια, γι' αυτό και έκανα την παραπάνω ερώτηση.
      Δεν ξέρει κανείς;

      Διαγραφή
    2. Δεν βρήκα κάποια σχετική έρευνα που να έχει ψάξει το σχετικό θέμα. Αλλά θα έλεγα καλύτερα να αποφύγεις την άμεση επαφή με το δέρμα για τις πρώτες 2-3 μέρες τουλάχιστον. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, ας προσθέσει πιο κάτω.

      Διαγραφή
  3. OK Greko. Ευχαριστώ πολύ και συνεχίστε την καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσφατα πήγαμε να πάρουμε θειάφι για να κάνουμε θειασβέστειο (κάτι που κάνουμε εδώ και χρόνια) και μας είπαν ότι δε μπορούμε να το πάρουμε για τα δέντρα μας (βερυκοκια, κερασια και ροδακινια) γιατι δεν έχει έγκριση. Εχει έγκριση για αμπέλι για παράδειγμα, αλλά όχι για τα δέντρα. Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια πληροφορία παραπάνω; Σας ευχαριστώ, Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή