Video


Περισσότερες

"Φυτικό γάλα" Μια εναλλακτική επιλογή για το γιαούρτι

Ένα άρθρο του : Greko | 7 Ιανουαρίου 2014 | 0 Σχόλια


Νέα γιαούρτια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή την γλουτένη, για παιδιά και εγκύους γυναίκες αλλά και για άτομα με αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα; Τα προϊόντα αυτά είναι το αποτέλεσμα μια νέας έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Politècnica de València. 

Προερχόμενα από κάτι γνωστό σαν "φυτικό γάλα", είναι το προϊόν προερχόμενο από την ζύμωση δημητριακών και σπόρων (αμύγδαλα, βρώμη και τα φουντούκια) με την χρήση προβιοτικών βακτηρίων. Αυτά τα "φυτικά γάλατα" περιέχουν ένα συνδυασμό από καλά λιπαρά οξέα και υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία καθιστά κατάλληλα και για διαβητικούς, ενώ επιπρόσθετα είναι μια σημαντική πηγή Βιταμινών Β και Ε, αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών.

Βοηθούν και στην ισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό λόγω του ότι είναι πλούσια σε Κάλλιο αλλά πολύ χαμηλά σε Νάτριο. 

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φολικό οξύ αλλά και καλή αναλογία Ασβεστίου/Φωσφόρου τα καθιστά κατάλληλα και για γυναίκες σε εγκυμοσύνη. 


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: