Video


Περισσότερες

Βιβλική καταστροφή στο βιομηχανικό ροδάκινο

Ένα άρθρο του : spagric | 16 Μαΐου 2013 | 7 Σχόλια

Ασύλληπτη είναι η ζημιά που προκλήθηκε από τις καιρικές συνθήκες στην καλλιέργεια του βιομηχανικού ροδακίνου. Το Βιομηχανικό ροδάκινο είναι η ατμομηχανή των νομών Ημαθίας και Πέλλας, με την παραγωγή να ξεπερνάει τα 300.000.000 κιλά το χρόνο. Ωστόσο, ο καιρός φέτος έπαιξε ύπουλο παιχνίδι στους ροκακινοπαραγωγούς καθώς μπορεί η παγωνιά της 17ης Μαρτίου να μην επηρέασε τα άνθη που τότε ήταν στο στάδιο της ροζ κορυφής αλλά οι βροχοπτώσεις την περίοδο της ανθοφορίας επέφεραν ατελή καρπόδεση με αποτέλεσμα να προκληθεί καρπόπτωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών κάνουν λόγο για 80% μείωση της παραγωγής ωστόσο οι εκτιμήσεις των γεωπόνων μας αναφέρουν ζημιές γύρω στο 60% κατά μέσο όρο. 

Δεν έφταναν όλα αυτά το προβλήματα, ήρθε και η αδιαλλαξία του ΕΛΓΑ ο οποίος αρνείται μέχρι τώρα να αποζημιώσει τις ζημιές. Υπενθυμίζουμε ότι οι καλλιέργειες είναι ασφαλισμένες με χρήματα που παρακρατούνται από τους παραγωγούς. Εμείς, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο Ελγα δεν θέλει να αποζημιώσει του παραγωγούς, καθώς πρόκειται για ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ αφού η ζημιά προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις την περίοδο της ανθοφορίας. 

Η αλυσίδα του βιομηχανικού ροδάκινου αφορά 10.000 οικογένειες παραγωγών χώρια όλους αυτούς που εργάζονται στα εργοστάσια και τους συνεταιρισμούς. 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

7 Σχόλια: στο άρθρο "Βιβλική καταστροφή στο βιομηχανικό ροδάκινο"

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΕΛΓΑ?ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΙΣ ΣΚΥΔΡΑΣ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΜΩΛΙΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΘΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΑΠΕΡΙΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΗΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΣΕΣ!!!ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΝΕΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΛΛΟΥ . ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΗΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα που ξερατε ξεχαστε τα τα τσαμπα λεφτα. Αν δεν ασφαλιστειτε δεν εχει δεκαρα.Τερμα οι παχιες αγελαδες που περνατε και παραγωγη και αποζημιωση απο τον ΕΛΓΑ οι πολιτικες Χατζηγακη και ο Κατσαρου πεθαναν τις σκοτωσαν τα 4.5 δισ ευρω που πηρατε την προηγουμενη 5ετια και βουλιαξαν τον ΕΛΓΑ ενω εσεις ψωνιζατε 4χ4.
    Τι κλαδοσπορια ,τι ακαρπιες, τι περονοσποροι, τι αποσυρσεις , τι μη εμπορευσιμα, τι βροχοπτωσεις και τι δεν πληρωνε ο ΕΛΓΑ , και τη φοραδα που χεστηκε στο αλωνι πληρωνε. Τοτε ηταν καλοι οι βουλευτες εεε?? ηταν καλα τα λαμογια τοτε?
    Τωρα που σας λενε να πληρωσετε και μαλιστα λιγοτερα απο οτι πριν σας κακοφαινεται απλα γιατι σας ζηταν τα λεφτα μπροστα , ενω πριν που πληρωνατε μεσω τιμολογιων και κατακλεβαν οι συν/σμοικαι οι εμποροι το κρατος και τον ΕΛΓΑ επειδη δε σας φαινονταν ηταν καλυτερα? και ας δινατε και περισοτερα?
    Οσο για την ακαρπια ο κανονισμος ειναι σαφης .
    Οι παραβιασεις των κανονισμων και των νομων οδηγησαν την Ελλαδιτσα στα βραχια.
    Αλλα ηταν και το πνευμα της εποχης ολοι τρωνε ας φαν και οι αγροτες να μη γκρινιαζουν.
    Δημοκρατια εχουμε μπορειτε παντα να κανετε συμπληρωματικη ασφαλιση ιδιωτικη και για την ακαρπια δε σας εμποδιζει κανεις, αλλα εοπαμε αλλο τα τσμπα λεφτα των αλλονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με όλη μου την αγάπη και συμπάθεια μπορεί να έχεις ένα δίκιο αλλά πως ξέρεις πως είναι τα πράγματα στα μέρη τους??λες αερολογίες φίλε μου..

      Διαγραφή