Video


Περισσότερες

Πιο υγιεινές τομάτες με την χρήση λαμπτήρων LED

Ένα άρθρο του : Greko | 20 Μαΐου 2013 | 0 Σχόλια

Θέλετε πιο υγιεινές τομάτες; Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστημίου του Wageningen, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε λαμπτήρες LED. Οι τομάτες που εκτέθηκαν κάτω από φωτισμό LED κατά την διάρκεια που βρίσκονταν πάνω στο φυτό, σύμφωνα με την έρευνα περιείχαν περισσότερη βιταμίνη C.

Στο πανεπιστήμιο του Wageningen, για να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις του φωτισμού LED στις τομάτες, τοποθέτησαν ειδικά διαμορφωμένα LED γύρω από την καρποταξία τους. Οι τομάτες αυτές κάτω από κανονικές συνθήκες θα μεγάλωναν στην σκιά, κάτω από φύλλα, τα LED απλά πρόσφεραν λίγο επιπρόσθετο φως.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να παρατηρηθεί ότι στις τομάτες που εκτέθηκαν κάτω από το ειδικό φωτισμό περιείχαν αυξημένη συγκέντρωση βιταμίνης C. Σε μια ποικιλία συγκεκριμένα, η συγκέντρωση της βιταμίνης C ήταν μέχρι και διπλάσια σε σχέση με τις τομάτες που δεν εκτέθηκαν καθόλου σε φωτισμό LED, ακόμα και αν ο επιπλέον φωτισμός από τα LED, ήταν μόνο το ένα τέταρτο από την ένταση του φυσικού φωτός.

Λόγω της χαμηλής κατανάλωσης που παρέχουν οι λάμπες LED μπορούμε εύκολα και με χαμηλό κόστος να παράξουμε καλύτερα προϊόντα τα οποία στο τέλος θα είναι και πιο υγιεινά για τον καταναλωτή.



Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: