Video


Περισσότερες

Ολοκαύτωμα στη Μακεδονία, κινδυνεύουν να μείνουν στα δένδρα τα επιτραπέζια ροδάκινα, στα 25 λεπτά καθαρά οδεύει το Συμπύρηνο!

Ένα άρθρο του : spagric | 27 Ιουνίου 2014 | 2 Σχόλια
Χρονιά δίχως αύριο η Φετινή για τα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια. Οι τιμές την τελευταία εβδομάδα καταβαραθρώθηκαν στα 23-26 λεπτά το κιλό. Οι κύριες ποικιλίες της περιοχής Roayal Gloria για τα ροδάκινα και Big top για τα νεκταρίνια κινδυνεύουν να μείνουν στα δένδρα. Αν και η ποιότητα φέτος είναι εξαιρετική ωστόσο ο ισχυρός Ιταλικός ανταγωνισμός αλλά και πτώση της αξίας του Ρώσικου νομίσματος προκάλεσαν ισχυρή συμπίεση των τιμών. 

Τις επόμενες ημέρες όπου και θα έχει τελειώσει η συγκομιδή των ποικιλιών αυτών αναμένεται παύση συγκομιδής η οποία πιθανολογείται να προκαλέσει μία μικρή αύξηση των τιμών. Από την άλλη γύρω στις 18 Ιουλίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της Ναυαρχίδας των ελληνικών νεκταρινιών της ποικιλίας Red Gold, εκεί λόγω της συσσώρευσης προϊόντος θα προκληθεί νέα περαιτέρω πτώση των τιμών. 

Στον αντίποδα το βιομηχανικό ροδάκινο αναμένεται να κινηθεί 5-7 λεπτά χαμηλότερα από τα περσινά τρελά επίπεδα των 32 λεπτών. Φυσικά, αυτό θα συμβεί και για να βγάλουν οι βιομήχανοι τα σπασμένα τις περσινής χρονιάς. Φέτος αναμένεται άλμα στην παραγωγή του μεταποιήσημου ροδάκινου, οι εκτιμήσεις της Agro-help.com μιλούν για 450.000 τόνους. 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

2 Σχόλια: στο άρθρο "Ολοκαύτωμα στη Μακεδονία, κινδυνεύουν να μείνουν στα δένδρα τα επιτραπέζια ροδάκινα, στα 25 λεπτά καθαρά οδεύει το Συμπύρηνο!"