Video


Περισσότερες

Συμπεράσματα για τις ποικιλίες Early lory, Sweet early και Early bigi

Ένα άρθρο του : spagric | 13 Μαΐου 2014 | 0 Σχόλια
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζονται οι παρατηρήσεις των γεωπόνων της Agro-help.com επάνω στις νέες ποικιλίες κερασιάς που φυτεύτηκαν.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από την Early bigi, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ποικιλία καρπόδεσε ικανοποιητικά. Το μέγεθος ήταν ιδιαίτερα καλό για την εποχή ενώ η συγκομιδή της έγινε περίπου 5 ημέρες πριν την ποικιλία Burlat. Στην περιοχή των Γιαννιτσών η ποικιλία δέχτηκε 50-60 χιλιοστά βροχή 3-5 ημέρες πριν τη συγκομιδή χωρίς να παρουσιάσει έντονο πρόβλημα σχισίματος του καρπού. Η ποικιλία αξιολογήθηκε θετικά από τους γεωπόνους μας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν την περιοχή των Γιαννιτσών. Σας επικονιαστής χρησιμοποιήθηκε η ποικιλία Sweetheart.

Η ποικιλία Sweet early έδειξε προβληματική συμπεριφορά για ακόμη μία χρονιά. Ειδικότερα, εμφάνισε έντονη καρπόπτωση μετά την πτώση πετάλων με αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή να είναι πολύ μειωμένη. Ωστόσο η ποιότητα των υπαρχόντων καρπών είναι εξαιρετική. Ο καρπός είναι ιδιαίτερα γλυκό, τραγανός και με καλή ανθεκτικότητα στο σχίσιμο. Η συγκομιδή της έγινε στις 10/5, 3 ημέρες πριν τη Burlat. Η ποικιλία αξιολογήθηκε αρνητικά από τους γεωπόνους μας λόγω της μειωμένης καρπόδεσης. 

Η ποικιλία Early lory όπου κατέχει και τις πιο πολλές φυτεύσεις από τις υπόλοιπες δύο, αξιολογήθηκε θετικά. Είχε ικανοποιητική καρπόδεση, εξαιρετικό μέγεθος και εξαιρετική γεύση. Από την άλλη όμως έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα, πρώτον ο καρπός σκάει εξαιρετικά εύκολα ακόμη και όταν είναι πράσινος, έχει την τάση να χάνει τη σκληρότητα του με μία μικρή καιρική καταπόνηση επάνω στο δένδρο και τρίτον είναι ευαίσθητος στον μύκητα της Μονίλιας. Η συγκομιδή της έγινε μαζί με την ποικιλία Burlat στην περιοχή των Γιαννιτσών. Συνιστάται να φυτευτεί υπό αντιβρόχινη κάλυψη. 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: