Video


Περισσότερες

Ο καιρός θερίζει τους αγρότες!

Ένα άρθρο του : spagric | 28 Απριλίου 2014 | 0 Σχόλια
Οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά σαρώνουν τη χώρα μας καθώς προελαύνουν από το Ιόνιο προς την Τουρκία αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες. Είδη οι πρώτες αναφορές από το αργολικό πεδίο προκαλούν δέος, το χαλάζι ήταν πρωτοφανές σε ένταση και διάρκεια σαρώνοντας βερίκοκα, πορτοκάλια, αμπέλια και όλες τις άλλες καλλιέργειες τις περιοχής. 

Σε όλες τις κερασοπαραγωγικές περιοχές οι πρώιμες ποικιλίες που θα συγκομίζονταν στις αρχές Μαΐου έχουν εμφανίσει μεγάλες ζημιές εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Ειδικότερα, οι ποικιλίες Burlat και Early Bigi έχουν σχιστεί σε ποσοστό πάνω από 60% ενώ η ποικιλία Early lory έχει καταστραφεί εντελώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στα χωριά Αχλαδοχώρι, Αμπελιές, Παλιός και Νέος Μυλότοπος γύρω από τα Γιαννιτσά, όπου είναι και οι πιο πρώιμες περιοχές συγκομιδής κερασιού στη Μακεδονία. 

Αυτά τα προβλήματα προστέθηκαν είδη στα προηγούμενα που υπήρχαν όπως η έντονη Ακαρπία στα δαμάσκηνα αλλά και στις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις του Μαρτίου. Τέλος, να αναφέρουμε ότι φέτος όλα τα ροδάκινα και νεκταρίνια παρουσιάζουν το φαινόμενο του διπλού καρπού, δηλαδή δύο καρποί είναι κολλημένοι μεταξύ τους κάτι που τους καθιστά άχρηστους. 

Εμείς εδώ στην agro-help.com αναρωτιόμαστε πως θα πληρώσει ένας κερασοπαραγωγός 93 ευρώ το στρέμμα ασφαλιστική εισφορά για να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ. Ας σκεφτεί ένα σαΐνη εκεί στο υπουργείο να επιχορηγήσει η Πειραιώς με έγκριση του ΕΛΓΑ την ασφαλιστική εισφόρα και να τα κρατήσει μετά από τις αποζημιώσεις.




Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: