Video


Περισσότερες

Γεωργική προειδοποίηση, Anarsia lineatella

Ένα άρθρο του : spagric | 31 Μαρτίου 2012 | 3 Σχόλια
Οι υψηλές σχετικά θερμοκρασίες των 2 τελευταίων εβδομάδων έχουν επιταχύνει και τους μεταβολισμούς των εντόμων. Τι τελευταίες ημέρες παρατηρούμε έξαρση των προσβολών από το έντομο Anarsia lineatella,  η ανάρσια αφού διαχείμασε σε ειδικά προφυλαγμένες θέσεις έχει αρχίσει είδη τις προσβολές σε νεαρούς βλαστούς σε ροδακινιά, βερυκοκιά και κερασιά. Στα μεγάλα δένδρα ίσως δεν είναι σημαντική η προσβολή αλλά σε νεαρούς οπωρώνες μπορεί να αποβεί καταστροφική και να καθυστερήσει την ανάπτυξη της καλλιέργειας. 

Η προνύμφη είναι πολύ μικρή και αφού εισέλθει σε μια νεαρή κορφή αρχίζει και τρέφεται. Η κορυφή, θα ξεραθεί και θα γείρει προς τα κάτω.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε με έναν γεωπόνο για να σας προμηθεύσει με το ειδικό εντομοκτόνο. Η agro-help.com συστήνει deltamethrine ή chlorpyrifos για ταυτόχρονη καταπολέμηση και του φυλλοδέτη. 

Διαφημιση

3 Σχόλια: στο άρθρο "Γεωργική προειδοποίηση, Anarsia lineatella"

  1. το chlorpyrifos επιτρεπεται στην ολοκληρωμενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το χλωρπυριφός έχει έγκριση για την καλλιέργεια της ροδακινιάς. Σύμφωνα πάντα με τις γεωργικές προειδοποιήσεις αλλά την ημέρες πριν τη συγκομιδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

      Διαγραφή
  2. η ετικετα λεει ακομα και 20 μερες πριν την συγκομιδη. ισχυει αυτο και για τα νεκταρινια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή