Video


Περισσότερες

Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας

Ένα άρθρο του : spagric | 8 Σεπτεμβρίου 2011 | 0 Σχόλια
Για πάνω από μισό αιώνα στηρίζει, ενημερώνει, μελετάει και ερευνά, για την στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής και παγκόσμιας δενδροκομίας. Με αξιόλογους επιστήμονες και με ότι μέσα διαθέτει το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας αποτελεί πυλώνα για την μοντέρνα δενδροκομία. 

Οι έρευνες του ινστιτούτου αφορούν το σύνολο της δενδροκομίας  στη χώρα. Αποσκοπούν στην δημιουργία νέων ποικιλιών δένδρων και υποκειμένων, την δοκιμή υπαρχόντων ποικιλιών του εξωτερικού στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, την συμβατότητα υποκειμένων, την βελτίωση των γεωργικών πρακτικών (φυτοπροστασία, θρέψη, λίπανση κ.α.), την διατήρηση γενετικού υλικού και πλήθος άλλων τομέων της δενδροκομίας.

Όλα αυτά τα χρόνια το ινστιτούτο παρήγαγε έργο ισάξιο ενός μεγάλου ερευνητικού κέντρου, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας παραγωγούς και γεωπόνους. Διοργάνωσε εντυπωσιακά συνέδρια και σεμινάρια ενώ συνεργάστηκε με πολλά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Η γη της Μακεδονίας είναι γεμάτη από δενδρώδης καλλιέργειες που συνεισφέρουν πολύ στην ανάπτυξη του τόπου και στις εξαγωγές, η στήριξη αυτών είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Σε απλά ελληνικά η  συνέχιση της λειτουργίας του ινστιτούτου μετά από τις συγχωνεύσεις οργανισμών είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας, η έρευνα και γνώση που παρέχει είναι άκρως απαραίτητη για γεωπόνους, παραγωγούς και επιστήμονες ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί από άλλο ίδρυμα στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Η agro-help.com  που ενημερώνεται συνεχώς από τα επιστημονικά άρθρα του ινστιτούτου είναι πρόθυμη να το στηρίξει με κάθε μορφή ενημέρωσης. 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ινστιτούτου εδώ: www.pomologyinstitute.gr

Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: