Video


Περισσότερες

Άμεση ανάγκη εγκρίσεων νέων δραστικών ουσιών στην καλλιέργεια του ακτινιδίου

Ένα άρθρο του : spagric | 16 Σεπτεμβρίου 2011 | 1 Σχόλια
Πληθαίνουν συνεχώς οι προσβολές αγροκτημάτων με ακτινίδια από νέους εχθρούς και ασθένειες. Το έντομο Metcalfa spp. και οι μύκητες του γένους Phytopthora, Altrernaria και Stempylium έχουν κάνει έντονες  τις εμφανίσεις τους, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε κτήματα και παραγωγούς. Ενώ υποβαθμίζουν και την ποιότητα της παραγωγής. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα σκευάσματα με έγκριση για την καλλιέργεια του ακτινιδίου, για την ακρίβεια ένα μόνο μυκητοκτόνο το οποίο είναι και ιδιαίτερα ακριβό. Σε πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί αναγκάζονται να παρανομήσουν προκειμένου να μη χάσουν την καλλιέργεια τους.

Είναι άμεση η ανάγκη να εγκριθούν από το ειδικό συμβούλιο δραστικές ουσίες μικρότερου κόστους που να είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των συγκεκριμένων εχθρών και ασθενειών. Το Γεωτεχνικό επιμελητήριο είχε ζητήσει παλαιότερα την έγκριση κατ' εξαίρεση κάποιων ουσιών για την αντιμετώπιση του παραπάνω εντόμου. 

Η Ελλάδα παράγει καταπληκτικής ποιότητας ακτινίδια, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα χαρακτηριστικά αυτά. Ελπίζουμε η ηγεσία του υπουργείου να κινήσει τις διαδικασίες για την έγκριση των κατάλληλων σκευασμάτων πριν είναι αργά. 
 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

1 Σχόλια στο άρθρο "Άμεση ανάγκη εγκρίσεων νέων δραστικών ουσιών στην καλλιέργεια του ακτινιδίου"

  1. Μεγάλο το χασμα ευρωπαϊκων εγκρίσεων και ελληνικών...Είμαστε πολυ πίσω και μπορει να βρει κανεις τον μπελά του. Δραστικές ουσίες π.χ για οπωροκηπευτικά που εχουν εγκριθεί στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες δεν εχουν εγκριθεί εδω!!!!! Η τα λεφτα ειναι στην μέση ή η βαρεμαρα του Έλληνα ή είμαστε πιο αυστηροι απο Γερμανους, Ολανδους, Γάλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή