Video


Περισσότερες

Σαλιγκάρια και ρόδια, δουλειές με.... φούσκες!

Ένα άρθρο του : spagric | 24 Ιουλίου 2011 | 5 Σχόλια
Aγαπητοί αναγνώστες, το email της ιστοσελίδας μας κατακλύζεται συνεχώς από ερωτήσεις σας σχετικά με τις δύο παραπάνω καλλιέργειες Αυτές οι ερωτήσεις όμως δεν αφορούν τους τρόπους καλλιέργειας και τα προβλήματα τους, αλλά αφορούν τα οικονομικά και εμπορικά μεγέθη που τις αφορούν. Δυστυχώς η agro-help.com και το προσωπικό της δεν έχουν τη δυνατότητα να σας ενημερώσουν για αυτά τα θέματα.

Ωστόσο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για δύο καλλιέργειες με πολύ ρίσκο. Ήδη για ότι αφορά την καλλιέργεια της ροδιάς έχουν εμφανιστεί πολλά προβλήματα. Τα φυτά ξηραίνονται από ασθένειες που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα ( όχι σαν είδη αλλά σαν παθογόνα της ροδιάς) και που είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση τους. Πρόκειται για καλλιέργειες που απαιτούν τρομερή τεχνογνωσία, εμπειρία και πολύ προσωπικό χρόνο.

Παρατηρούμαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με αυτές τις καλλιέργειες είναι συνήθως καινούργιοι στην γεωργία, άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα μεγάλα λόγια για γρήγορα και εύκολα χρήματα. Όμως δεν είναι έτσι, γιατί αν ήταν έτσι θα είχαν ασχοληθεί και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αυτές τις καλλιέργειες

H agro-help.com συμβουλεύει όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία για πρώτη φορά, να μην παρασέρνονται από αερολογίες και ευχολόγια. Όντως είναι δύο δυναμικές καλλιέργειες αλλά η επικινδυνότητα τους είναι πολύ μεγάλη σε ότι αφορά την οικονομική ευρωστία τους.

Θα είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε σε θέματα τεχνογνωσίας, όμως δεν μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε για τα οικονομοτεχνικά μεγέθη.

Φίλοι νεοαπασχολούμενοι στη γεωργία, ζούμε στην Ελλάδα, το βασίλειο των ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, υπάρχουν εκατοντάδες είδη που μπορείτε να καλλιεργήσετε και έχουν εμπορική αξία. Μην εγκλωβίζεστε σε δύο. Θέλει προσπάθεια και υπομονή.

Φιλικά
Παστόπουλος Σάββας
Γεωπόνος MSc
Εκδότης
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

5 Σχόλια: στο άρθρο "Σαλιγκάρια και ρόδια, δουλειές με.... φούσκες!"

  1. Συμφωνω απολυτα με τον συντακτη. Α.θεοδωροπουλος Τ.Γεωπονος τεχνολογιας Γεωργικων προιοντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως καθε καλλιεργεια χρειάζονται μεγάλη τεχνογνωσία αλλα και πολυ ψάξιμο οσον αφορά τη διάθεση του προϊόντος. Μπορει να εχουν αρκετα θετικα αυτες οι καλλιεεργειες, αλλα οποιος θελει να βγαλει γρηγορα και χωρις κοπο χρηματα καλυτερα να μην ασχοληθει.

    Σ.Κοντοκώστας, Γεωπόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είδους καλλιέργειας προτείνετε δηλαδή για μία έκταση σε περιοχή της Κρήτης? Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με την γεωργία και θέλω να μάθω πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ σωστά κάποιες εκτάσεις που έχω εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη σαλιγκαροτροφία θα συμφωνήσω ως παθών

    ΑπάντησηΔιαγραφή