Video


Περισσότερες

Φυσιολογικά ξεκίνησε η συγκομιδή κερασιού στη Μακεδονία

Ένα άρθρο του : spagric | 21 Μαΐου 2011 | 2 Σχόλια
Με σύμμαχο την ποιότητα και τις ηλιόλουστες ημέρες ξεκίνησε από προχθές μαζικά η συγκομιδή κερασιών των ποικιλιών Burlat και Early lory. Οι πρώτες συγκομιδές γίνονται στα υψίπεδα του όρους Πάικου στην Πέλλα. Οι τιμές κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή αν και η ζήτηση είναι μεγάλη. Σε γενικές γραμμές η τιμή παραγωγού κυμαίνεται μεταξύ 2,5 - 3,3 ευρώ το κιλό. Η ποιότητα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το κεράσι για άλλη μια χρονιά στηρίζει επάξια το εισόδημα του παραγωγού. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί η καλή του πορεία.



Η μέση παραγωγή ανα στρέμμα υπολογίζεται γύρω στα 700 κιλά. Δηλαδή, 1800 ευρώ το στρέμμα μεικτά έσοδα, όταν τα έξοδα δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ το στρέμμα μαζί με ενοίκιο και ποτιστικά. Το κεράσι είναι κερδοφόρος καλλιέργεια, αλλά θέλει μεράκι για να γίνει.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

2 Σχόλια: στο άρθρο "Φυσιολογικά ξεκίνησε η συγκομιδή κερασιού στη Μακεδονία"

  1. τιμες παραγωγου στη κλουβα απο 1,5 μεχρι 1,8(μπουρλατ) 2euro early lorry.και στη λαχαναγορα συσκευασμενα μεχρι 2,4.ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ........Σ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ το άρθρο ανέβηκε πριν 20 μέρες, και τότε τόσο ήταν οι τιμές και ακόμα υψηλότερες. Ναι τώρα οι τιμές είναι στα επίπεδα που αναφέρεις. Όσο για το "κονομάνε", το κεράσι είναι δουλειά που θέλει μεράκι, μερικοί τα καταφέρνουν άλλοι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή