Video


Περισσότερες

Νέα ασθένεια σκοτώνει τα μελίσσια στα Χανιά

Ένα άρθρο του : Greko | 4 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Στιγμές από το 2007 ξαναζούν οι μελισσοκόμοι της Κρήτης. Ο λόγος για την ασθένεια Nosema ceranae, ένα παράσιτο το οποίο επηρεάζει τις μέλισσες. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν μελισσοκομεία στα οποία έχει θανατωθεί μέχρι και το 70% των μελισσών. Η ασθένεια εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και τώρα σημειώνει έξαρση.


Για αυτό το λόγο, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Χανίων "Η Μέλισσα" εξέδωσε χθες ανακοίνωση, την οποία απευθύνει στα μέλη του και τα καλεί να στείλουν δείγματα μελισσών στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για εξέταση και εξακρίβωση της νόσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Εν όψει της έξαρσης της νέας ασθένειας Nosema ceranae, που εξαφανίζει τα μελίσσια αθόρυβα και χωρίς ορατά συμπτώματα, καλούνται οι φίλοι μελισσοκόμοι να στείλουν δείγματα μελισσών, στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για εξέταση και εξακρίβωση της νόσου.

Επιβάλλεται να αποδείξουμε το μέγεθος αυτής της καταστροφής για να ενταχτεί και αυτή η νέα νόσος στην ασφάλεια που παρέχει ο ΕΛΓΑ για μελισσοκομικές ασθένειες υψηλού κινδύνου.

Για τους φίλους καταναλωτές μελιού ο Σύλλογος ενημερώνει ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβαρύνσεως στο μέλι με φάρμακα και άλλες ουσίες, αφού δεν υπάρχει εγκεκριμένο φάρμακο για αυτήν την ασθένεια αλλά ούτε και μη εγκεκριμένο. Για ακόμα μια φορά η ποιότητα των προϊόντων της μέλισσας θα παραμείνει αγνή, με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων μας!".

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974711778 και 6978117728


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: