Video


Περισσότερες

Επίπεδα αντιοξειδωτικών σε βιολογική και συμβατική καλλιέργεια

Ένα άρθρο του : Greko | 4 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια

Βιολογική καλλιέργεια είναι η μέθοδος της καλλιέργειας κατά την οποία αποφεύγεται πλήρως η χρήση συνθετικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων όπως και την χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Τα βιολογικά προϊόντα όμως, δεν έχουν απαραίτητα πιο υγιεινά έναντι αυτών των συμβατικών, αυτό έρχεται να υποστηρίξει μια νέα έρευνα

Όπως υποστηρίζει ο  Pia Knuthsen στην έρευνα του, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος τα βιολογικά προϊόντα, όπως το ότι είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον, έχουν καλύτερη γεύση και πιθανόν είναι ωφέλιμα στην υγεία. Όμως το αν είναι ωφέλιμα στην υγεία είναι ακόμη αμφιλεγόμενο και δεν έχει  υποστηριχτεί ακόμη επιστημονικά. 

Στο πείραμα του, ανάλυσε διάφορα αντιοξειδωτικά, τις πολυφαινόλες, από κρεμμύδια, καρότα και πατάτες τα οποία καλλιεργούνταν τόσο με συμβατικές, όσο και με βιολογικές μεθόδους. Το αποτέλεσμα ήταν μη βρεθεί διαφορά στο περιέχομενο των αντιοξειδωτικών μεταξύ των δυο μεταχειρίσεων. 

Αν και αμφιλεγόμενες οι επιπτώσεις τους ως προς την υγεία, ο λόγος μόνο και ότι είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον πιστεύω ότι είναι υπεραρκετός για τα επιλέξουμε έναντι αυτών των συμβατικών προϊόντων.   


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: