Video


Περισσότερες

Καλλιεργητικές εργασίες Νοεμβρίου

Ένα άρθρο του : Greko | 5 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Οι καλλιεργητικές εργασίες γίνονται ολόχρονα, είτε πρόκειται για τον κήπο μας, είτε για το χωράφι. Η Agro-Help.com σας δίνει μερικές συμβουλές για το τι κάνουμε αυτή την εποχή στον κήπο και στο χωράφι.






Καλλιεργητικές εργασίες στον κήπο

Τον Νοέμβριο:

  • Κάνουμε την τελευταία λίπανση στο γκαζόν

  • Μεταφέρουμε στο εσωτερικό του σπιτιού φυτά που είναι ευπαθή στο ψύχος όπως η γαρδένια και οι ορχιδέες.

  • Από τα ξερά φύλλα και κλαδιά φτιάχνουμε κομπόστ.



Φυτεύουμε:

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για φύτευση βολβών όπως η τουλίπα, το ζουμπούλι, ο κρόκος, ανεμώνα, τα βατράχια, Ναρκισσοι, φρεζιες, ίριδες και οι γλαδίολοι



Καλλιεργητικές εργασίες στο χωράφι

Φυτεύουμε:
Σπανάκι, σέλινο, μαϊντανό, κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά, αντίδια, καρότα, πατάτα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, σέσκουλο, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια.

Σπέρνουμε:
Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα.

Συγκομίζουμε:
Μήλα, αχλάδια, ρόδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ.


Εσπεριδοειδή
Καταπολέμηση της Μεσογειακή Μύγας που αρχίζει να προσβάλλει τους καρπούς όταν αυτοί αρχίζουν να ωριμάζουν αλλά είναι ακόμη πράσινοι εξωτερικά. Αντιμετωπίζεται με δολωματικούς ψεκασμούς οι οποίοι παρασκευάζονται με κατάλληλα εντομοκτόνα σε συνδυασμό με υδρολυμένες πρωτεΐνες.


Ελιές
Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο. Ξεκινά η συγκομιδή των καρπών. Για να έχουμε άριστη ποιότητα ελαιολάδου οι ελιές συγκομίζονται όταν αρχίζουν να μαυρίζουν εξωτερικά.

Μετά την συγκομιδή ακολουθεί κλάδεμα καρποφορίας. Αφαιρούμε προσβεβλημένους βλαστούς και αραιώνουμε την πυκνή βλάστηση έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερο φωτισμό και αερισμό των δέντρων.


Φυλλοβόλα
Μετά την πτώση των φύλλων γίνεται χειμερινός ψεκασμός για καταπολέμηση ακάρεων, μυκήτων και εντόμων που διαχειμάζουν.

Φράουλες
Αυτήν την εποχή γίνεται εγκατάσταση των νέων φυτειών. Πριν την μεταφύτευση εμβαπτίζουμε τα φυτά σε Previcur ή ακολουθεί ριζοπότισμα μετά την μεταφύτευση. Κυριότεροι εχθροί αυτήν την εποχή είναι ο θρίπας και οι τετράνυχοι, ενώ πρεπει να είμαστε προσεκτικοί για την εμφάνιση ασθενειών όπως ο βοτρύτης, ωίδιο και η φυτόφθορα.



Αν νομίζετε πως ξεχάσαμε κάτι, παρακαλώ συμπληρώστε το κάτω στα σχόλια για να το τοποθετήσουμε στο άρθρο.



Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: