Video


Περισσότερες

Τα βιοκαύσιμα θα επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή

Ένα άρθρο του : Greko | 8 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια

Τα βιοκαύσιμα θα επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με την έκθεση εννιά περιβαλλοντικών ομάδων μετά από ανάλυση επίσημων στοιχείων όσο αφορά τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωση περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020 προβλέπει ότι τουλάχιστον το 10% των καυσίμων πρέπει να προέρχεται  από ανανεώσιμές πηγές ενέργειας. Η προώθηση αυτή των βιοκαυσίμων θα οδηγήσουν τους παραγωγούς στην μετατροπή 69000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γης για την καλλιέργεια βιοκαυσίμων, μια περιοχή ίση με αυτή της Ιρλανδίας. 

Μέχρι το 2020 το 9,5% των καυσίμων για τις μεταφορές θα προέρχεται από βιοκαύσιμα και το 90% των βιοκαυσίμων  θα καλλιεργούνται σε αγροτικές εκτάσεις που χρησιμοποιούνταν πιο παλιά για την παραγωγή τροφίμων.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να αυξηθεί το επισιτιστικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Το πρόβλημα σύμφωνα με την ενεργειακή ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να αποφευχθεί με ποικίλους τρόπους, όπως η αύξηση της παραγωγής αλλά και η καλλιέργεια εγκαταλελειμμένης γης. 

Η έρευνα καταλήγει και στο συμπέρασμα ότι τα έξτρα βιοκαύσιμα που θα χρησιμοποιήσει η Ευρώπη μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα παράγουν 81-167% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ότι τα ορυκτά καύσιμα. 

  

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: