Video


Περισσότερες

Νέες βελτιωμένες ποικιλίες κάνναβης

Ένα άρθρο του : Greko | 8 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Νέες βελτιωμένες ποικιλίες κάνναβης δημιούργησαν Ρώσοι ερευνητές. Οι νέες ποικιλίες είναι απηλλαγμένες των ναρκωτικών ουσιών κάνοντας ιδιαίτερα χρήσιμες εξαιτίας των φυσικών ουσιών που περιέχει η κάνναβη οι οποίες εμποδίζουν την θρόμβωση και τα εγκεφαλικά.


Από το 1970 οι ερευνητές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ποικιλίες που να μην περιέχουν μεγάλα ποσά tetrahydrocannabinol, ή THC, την ναρκωτική ουσία της κάνναβης, και ουσίας που αναζητούν οι παραγωγοί μαριχουάνας.

Το επόμενο βήμα, όπως δήλωσε ο Sergei Gribkov, υπεύθυνος έρευνας στο Vavilov Russian National Crop Science Institute, είναι η βελτίωση των ποικιλιών για την παραγωγή φυτών με υψηλή ποιότητα ίνας για την υφαντουργία, όπως και υψηλής ποιότητας εδώδιμου λαδιού.

Το λάδι της κάνναβης έχει μια μοναδική ισορροπία σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 και έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας την χοληστερόλη στο αίμα και επηρεάζοντας θετικά το αναπαραγωγικό σύστημα.

Η κάνναβη χρησιμοποιόταν από καιρό στην κλωστοϋφαντουργία και σύμφωνα με τον ερευνητή είναι από τα παλαιότερα φυτά που πρωτοκαλλιέργησε ο άθρωπος. Οι ίνες της βρίσκουν εφαρμογή στην παραγωγή σχοινιών όπως και στην παραγή ρούχων, αν και τελευταίως προτιμούνται τα βαμβακερά.

φώτο: © Flickr.com/ElPablo


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: