Video


Περισσότερες

Η Γιορτή Ηλειακής Γης από τους Νέους Αγρότες Ηλείας

Ένα άρθρο του : Greko | 19 Ιουλίου 2010 | 0 Σχόλια

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων 12-15 Αυγ 2010 στην Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια όμορφη έκταση 180 στρεμμάτων, στο χώρο όπου διεξάγεται το Alfios river festival και υπάρχει υποδομή ελεύθερου Camping, εστίασης, χώροι εκδηλώσεων και συναυλιών.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε με όποιο τρόπο επιλέξετε (περίπτερο, υλικό, έντυπα, αφίσες, εθελοντές του δικτύου σας), για την καλλίτερη παρουσίαση των δραστηριοτήτων σας.
Μετά την εξαιρετική επιτυχία του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (3-6/9/2009, Αρχ. Ολυμπία) με οργανωτική ευθύνη της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας, αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε ετήσιο Φεστιβάλ-Γιορτή Ηλειακής Γης για την αγροτική παραγωγή όλης της Πελοποννήσου με κέντρο την πολύ γνωστή Αρχαία Ολυμπία. Η Πελοπόννησος άλλωστε, παρά τη σημερινή διοικητική δομή, είναι ιστορικά και γεωγραφικά, ενιαία και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Εκθεσιακά περίπτερα παραγωγών, παλιά αγροτικά εργαλεία, γευσιγνωσίες, διαγωνισμός μαγειρικής παραδοσιακών συνταγών με ελεύθερη συμμετοχή, πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με μεγάλο γνήσιο λαϊκό πανηγύρι με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.
Οι επισκέπτες μικροί και μεγάλοι θα έχουν επίσης την δυνατότητα να χαρούν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού (rafting, kayak, ποδήλατο του βουνού, τοξοβολία, hydro speed ) καθώς και παλιά παραδοσιακά δρώμενα.

Οι νέοι αγρότες της Ηλείας παρά τις δύσκολες συνθήκες που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές, που επιδεινώνονται με την οικονομική κρίση, διεκδικούν με αισιοδοξία το δικό τους μέλλον βασισμένοι στην αγάπη τους για τη γη και τη φύση, την διασφάλιση της ποιότητας στην παραγωγή, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό, στο φυσικό περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να δημιουργηθεί Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας, υπηρεσίες, καταστήματα, επαγγέλματα, η στήριξη της επιχειρηματικότητας ώστε να αξιοποιηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς της γεωργίας, της μεταποίησης, των εξαγωγών, του οικοτουρισμού, του περιβάλλοντος.

Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και αρωγοί στην προσπάθεια ώστε η Ολυμπία και Ηλεία να καταστούν η γη της επαγγελίας όπως αξίζει στον τόπο μας. Προωθούμε την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα διατροφής, και προϊόντων ποιότητας, ενισχύοντας την δημιουργία δικτύων παραγωγών καταναλωτών. Θέλουμε ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο με στροφή στα ντόπια βιολογικά προϊόντα και πράσινη ανάπτυξη με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους παραγωγούς τους, με σύνθημα «από το χωράφι στο τραπέζι» και την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό.

Άλλωστε η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας μετείχε στο σημαντικό συνέδριο για τον εθελοντισμό-την κοινωνική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη (9-11/7/2010), που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και το «Έργο Πολιτών».

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Γιορτή Ηλειακής Γης»
11 Αυγ Χαρά Βέρα
12 Αυγ Κώστας & Σάκης Κωτσάκης, Ευγενία Βέρα & 10 μελής ορχήστρα
13 Αυγ Παραδοσιακά τραγούδια με την ορχήστρα του Γιώργου Νταλιάνη

Δράσεις οικολογικές στο Φεστιβάλ «Γιορτή Ηλειακής Γης»
Διαχείριση υδάτινων πόρων, Εναλλακτικές μορφές ενέργειας, Έκθεση βιολογικών προϊόντων, Προβολή ταινιών για το περιβάλλον, την βιολογική γεωργία, την διατροφή, Ημερίδα δημιουργίας βοτανικού κήπου & Δενδροφύτευση.


Ευχαριστούμε τον κ. Μιχαηλίδη Δημήτρη για το άρθρο

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: