Video


Περισσότερες

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναγνωστών

Ένα άρθρο του : Greko | 3 Ιουνίου 2010 | 9 Σχόλια

Η agro-help.com απαντά στα δικά σας ερωτήματα που μας στέλνεται μέσω email. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δικές σας απορίες.





Ερώτηση 1:

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗΣ ΒΥΣΣΙΝΙΑΣ & ΚΕΡΑΣΙΑΣ


α) Εχω 4 δένδρα ΚΕΡΑΣΙΑΣ 5 ετών στις ποικιλίες 1 ΒΟΔΕΝΩΝ, 1 ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΡΕΝΕΡ και 2 ΠΙΚΑΡΟΜΠΟΥΡΛΑ.
β) Έχω 2 δένδρα ΒΥΣΣΙΝΙΑΣ απροσδιόριστης ποικιλίας 5 ετών.

Αυτά τα 7 δένδρα είναι φυτεμένα σε ευθεία γραμμή 30 μέτρων σε πεδινή περιοχή.Ξεκίνησε η ανθοφορία τους πέρισυ με αρκετά μεγάλη ανθοφορία φέτος,όμως δεν καρπόδεσαν ούτε πέρισυ ούτε φέτος.
Τα δένδρα είναι υγιή με άφθονο νερό και σωστή λίπανση.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε: Τί πρέπει να κάνω και ποια χρονική περίοδο για να καρποδέσουν ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κ. Δ.


Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το πιο πιθανόν πρόβλημα σου οφείλεται στην απουσία κατάλληλου επικονιαστή που να συνδυάζεται με τις ποικιλίες που έχεις φυτεμένες. Μια καλή παρατήρηση θα ήταν να προσέξεις όπως οι ποικιλίες που έχεις φυτεμένες να ανθίζουν την ίδια χρονική περίοδο.

Ένας δεύτερος παράγοντας για μειωμένη καρπόδεση, μπορεί να οφείλεται σε βροχή κατά το χρονικό διάστημα της άνθισης.



Ερώτηση 2:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ . ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ Τ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΣΗΣ (ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ, ΜΗΛΙΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
κ. Τ. ΙΩΑΝΝΗΣ .


Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το πρόγραμμα ψεκασμών για την ροδακινιά μπορείται να το βρείτε στο άρθρο μας “Πρόγραμμα ψεκασμών για την ροδακινιά”, ενώ για την λίπανση στο σχετικό άρθρο “Λίπανση Ροδακινιάς”. Όσο για τις υπόλοιπες καλλιέργειες, μείνετε συντονισμένος στην ιστοσελίδα μας και θα αναρτηθούν οι σχετικές καλλιέργειες σύντομα.


Ερώτηση 3:

ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

'Εχω κεράσια στον 3ο χρόνο η λίπανση 4-6 μονάδες αζώτου πόσο αντιστοιχεί στο δέντρο; Προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο λίπασμα;

κ. Χάρης Ρ.


Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η agro-help.com σας προτείνει στις κερασιές σας για φέτος να λιπάνετε μετά την συγκομιδή με λιπάσματα της μορφής 11-15-15 (N-P-K) με περίπου γύρω στα 300 γραμμάρια ανά δέντρο και από του χρόνου να ανεβάσεται την ποσότητα του λιπάσματος στο 1 κιλό ανά δέντρο. Επίσης για βέλτιστα αποτελέσματα, η λίπανση μπορείται να συμπληρώθεί με την προσθήκη καλλιομαγνησίου.


H agro-help.com απολογείται για τον οποιοδήποτε χρόνο καθυστέρησης στις απαντήσεις των ερωτήσεων σας, οι ερωτήσεις είναι αρκετές και ο χρόνος μας λίγος.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

9 Σχόλια: στο άρθρο "Απαντήσεις σε ερωτήματα αναγνωστών"

  1. ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΜΙΓΩΣ ΚΤΗΜΑΤΑ ΒΥΣΙΝΝΙΑΣ. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ (ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ)

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑΣΟΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σας!
    Θα μπορουσατε ισως να μου προτεινετε καποια πηγη απο οπου θα μπορουσα να προμηθευτω μεγαλες και κυριως οιικονομικες ποσοτητες λιπασματων για καλλιεργεια ελιας;
    ποια εταιρεια προτεινετε οτι ειναι εμπιστη;
    σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να κανω μια ερωτηση ...εχω διαφορα δεντρα ....μηλια κερασια βυσσινια βανιλιες αχλαδια νεκταρινια ροδακινα ..γενικα στην λιπανση τωρα που ειναι ιανουαριος....πρεπη να ριξουμε σε ολα τα δεντρα λιπασμα 11-15-15... την θεικη αμωνια 21-0-0 ποτε την ριχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιπαίνεις ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σου. Η θειική επειδή μπορεί να εκπλυθεί προς τα υπόγεια στρώματα εύκολα την ρίχνουμε αργότερα.

      Διαγραφή
  4. εχω 7 κερασιες που δεν της λιπανα καθουλου και ειναι 10 χρονια ..τα δεντρα στεκουνε καλα αλλα δεν ξερω τι λιπασμα να της βαλω ...τα ελαφη ειναι ελαφρως οξινα 6.9 ph και απο ασβεστιο σχεδον καθολου..γενικα ειναι αμμοπηλωδη........γινεται τιποτα η να τα αφησω ετσι....δηλαδη τι λιπασμα και ποσο.....11-15-15 η 31.5-0-0 ....θεσαλονικη κεντρικη μακεδονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μπορείς να ρίξεις λίγο σύνθετο λίπασμα, πχ. 21-7-14 ή 20-5-10, Απέφυγε το σκέτο άζωτο. Μετά την καρπόδεση μπορείς να ρίξεις λίγο νιτρικό ασβέστιο.

      Διαγραφή
  5. για την ρεγγινα να μας πει καποιος τα χαρακτηριστικα της ,με εποχη ωριμανσης και επικονιαστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωριμάζει μετά τις 18 Ιουνίου στον κάμπο, αρκετά ανθεκτική στο σκίσιμο και επικονοιάζεται με φεροβία και κόρντια.

      Διαγραφή
    2. ok spagric...μηπως ξερεις αν ειναι και μεγαλοκαρπη και με πλαγιοκλαδα τα κλαδια;;;

      Διαγραφή