Video


Περισσότερες

Chlorpyrifos: Προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών

Ένα άρθρο του : spagric | 25 Μαρτίου 2010 | 0 Σχόλια
Μεγάλη έρευνα του πανεπιστημίου Columbia, απέδειξε ότι η έκθεση στο εντομοκτόνο chlorpyrifos προκαλεί καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των παιδιών. Το συγκεκριμένο εντομοκτόνο χρησιμοποιείται ευρέως στην γεωργία ειδικά στο εξωτερικό, καθώς ήταν αποτελεσματικό.

Οι έρευνες σε εγκύους, βρέφη και ενήλικες έχουν δείξει ότι πιθανώς να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε 266 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα παιδιά θεωρείται ότι έρχονται σε μεγαλύτερη έκθεση σε σχέση του ενήλικες γιατί παίζουν στο χώμα και στο γρασίδι και βάζουν πιο συχνά τα χέρια τους στο στόμα.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε ένα εξειδικευμένο κριτήριο το οποίο ανέλυε την ανάπτυξη κάθε παιδιού. Έτσι τα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου εντομοκτόνου είχαν μικρότερο σκορ στο κριτήριο.
(Lovasi et al. Chlorpyrifos Exposure and Urban Residential Environment Characteristics as Determinants of Early Childhood Neurodevelopment.American Journal of Public Health, 2010; DOI:10.2105/AJPH.2009.168419)
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: