Video


Περισσότερες

Θερίζουν ο Εξώασκος και η Μονίλια στα Ροδάκινα και τα Νεκταρίνια

Ένα άρθρο του : spagric | 19 Απριλίου 2013 | 8 Σχόλια
Σοβαρές προσβολές από τις ασθένειες του Εξώασκου και της Μονίλιας που προσβάλει τους βλαστούς, διαπιστώνονται τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλο μέρος της Ημαθίας και της Πέλλας. Οι προσβολές οφείλονται στις εκτεταμένες βροχοπτώσεις η οποίες ακολουθήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. 

Ο εξώασκος προκαλεί χαρακτηριστικές παραμορφώσεις στα φύλλα (πάνω εικόνα), κάτι που καθυστερεί την νέα βλάστηση. Ο ψεκασμός για τον εξώασκο πρέπει να γίνει στο φούσκωμα του οφθαλμού. Σε περίπτωση που ο εξώασκος περάσει στην πράσινη βλάστηση τότε ΔΕΝ θεραπεύεται αλλά μπορεί να σταματήσει κάπως η επέκταση του με έναν ψεκασμό με θειράμ ή Kaptan. Μετά τον ψεκασμό τα φύλλα που διογκώθηκαν θα πέσουν αφού πρώτα ξεραθούν. 

Η μονίλια που προσέβαλλε τα άνθη τις προηγούμενες ημέρες άρχισε να προχωράει στους βλαστούς με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές ξηράνσεις βλαστών ιδίως στις επιτραπέζιες ποικιλίες. Σε περίπτωσεις σοβαρών ψεκασμών πρέπει να γίνει ψεκασμός με διασυστηματικό μυκητοκτόνο. Προσοχή, γιατί μπορεί να μπερδευτούν τα συμπτώματα με αυτά που άφησε ο παγετός της 17 Μαρτίου. 






Διαφημιση

8 Σχόλια: στο άρθρο "Θερίζουν ο Εξώασκος και η Μονίλια στα Ροδάκινα και τα Νεκταρίνια"

  1. Μιλάμε για πολύ εξώασκο φέτος.. Χαμός γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ SITE ΣΑΣ!!ΕΙΜΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ Κ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΞΩΑΣΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΛΚΟ? ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σημαντική ερώτηση Νίκο,γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει θεραπευτική επέμβαση για τον εξώασκο αν η προληπτική δεν έλυσε το πρόβλημα,ή δεν έγινε στον σωστό χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτη Νίκο,γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει θεραπευτική επέμβαση στον εξώασκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν υπάρχει θεραπευτικό σκεύασμα για τον εξώασκο

      Διαγραφή
  6. Με τη σκεβαζμα μπορώ να ραντίσω προληπτικά της ροκινιες και αλα οπωροφόρα όπως μιλιές και αχλαδιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τη σκεβαζμα μπορώ να ραντίσω προληπτικά της ροκινιες και αλα οπωροφόρα όπως μιλιές και αχλαδιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή