Video


Περισσότερες

Παγετός αναμένεται να πλήξει τη Μακεδονία και τη Θράκη

Ένα άρθρο του : spagric | 14 Μαρτίου 2013 | 0 Σχόλια
Παγετός αναμένεται να πλήξει το βράδυ του Σαββάτου 16/3/2013 προς ξημερώματα Κυριακής της περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης. Δυστυχώς, αυτός ο παγετός, έρχεται την χειρότερη χρονικά στιγμή καθώς όλες οι ποικιλίες ροδακινιάς έχουν ξεκινήσει και ανθίζουν, οι δαμασκηνιές έχουν πλήρη άνθιση, ενώ κάποιες ποικιλίες βερικοκιάς είναι είδη στο στάδιο της πτώσης πετάλων. 



Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -2,5 βαθμούς Κελσίου για πάνω από 3 ώρες τότε η Κυριακή που θα ξημερώσει θα είναι "μαύρη" για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της βόρειας Ελλάδας. Όλα τα τρεξίματα των μοντέλων επιβεβαιώνουν το κακό σενάριο που θέλει παγετό τουλάχιστον για 6 ώρες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταστρέψει ολοσχερώς πολλές καλλιέργειες όπως Δαμάσκηνα, Βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και πιθανώς και ακτινίδια. Τα κεράσια φαίνεται ότι θα γλυτώσουν διότι δεν έχουν προχωρήσει αρκετά. 

Οι παραγωγοί δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα τη συγκεκριμένη στιγμή, παρά μόνο να έχουν καθαρά τα χωράφια από τα ζιζάνια. Καλό είναι τα δένδρα να ψεκαστούν με κάποιο μυκητοκτόνο επαφής μετά των παγετό για την προστασία τυχόν πληγών που θα προκύψουν. 

Ας ελπίσουμε και προσευχηθούμε όλοι μας να μην μας βρει τέτοιο κακό  γιατί τότε θα επέλθει η χαριστική βολή μέσα στην κρίση για πολλούς αγρότες. 

Η agro-help.com από της πρώτες ώρες της Κυριακής θα προσπαθήσει να αναλύσει τα μεγέθη των όποιων καταστροφών συμβούν. 


Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: