Video


Περισσότερες

Αρχίζει η περίοδος των χειμερινών ψεκασμών

Ένα άρθρο του : Greko | 25 Ιανουαρίου 2013 | 0 Σχόλια

Αυτήν την περίοδο, ιδιαίτερα μετά το κλάδεμα των δέντρων, είναι απαραίτητη η εφαρμογή χειμερινού ψεκασμού στα οπωροφόρα μας.

Ο σκοπός της εφαρμογής του χειμερινού ψεκασμού είναι να θανατώσει τα ενήλικα έντομα και ακάρεα (αλλά και τα αυγά τους) που τυχόν διαχειμάζουν εντός των φυτικών επιφανειών, καθώς και η αντιμετώπιση των μυκήτων. Για αυτό, κατά τον ψεκασμό δίνουμε προσοχή το ψεκαστικό υγρό να καλύψει όλη την επιφάνεια των δέντρων μας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε σε κουφώματα, ανασηκωμένους φλοιούς και κουφάλες δέντρων, όπου είναι πιθανά σημεία στα οποία μπορεί να διαχειμάζουν τα έντομα. 

Για τον χειμερινό ψεκασμό είναι απαραίτητη η προσθήκη στο ψεκαστικό υγρό, χειμερινών λαδιών (ή και θερινών) σε συνδυασμό με χαλκούχα σκευάσματα και ενός εντομοκτόνου (π.χ. chlorpyriphos). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θειασβέστειο ή βορδιγάλειο πολτό.

Περισσότερες πληροφορίες για χειμερινές επεμβάσεις σε Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Κερασιά, Μηλιά και Αχλαδιά, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο "Χειμερινές επεμβάσεις"



Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: