Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίοι είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα οπωροφόρα δένδρα και η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Κύρια συμπτώματα της τροφοπενίας ψευδαργύρου είναι η μικροφυλλία, τα φύλλα έχουν πτυχώσεις είναι μικρά και χλωρωτικά, οι βλαστοί είναι λεπτοί και έχουν ρόδακες φύλλων στην κορυφή ενώ λείπουν τα φύλλα από την μέση των βλαστών, ενώ παρατηρείται και πτώση των φύλλων από κάτω προς τα πάνω.
Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για την διόρθωση αυτής της τροφοπενίας είναι ο διαφυλλικός ψεκασμός με θειικό ψευδάργυρο. Ο ψεκασμός πρέπει να γίνει την περίοδο του Ιανουαρίου με 4-5 κιλά θειικού ψευδαργύρου σε 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος. Στο διάλυμα μπορεί να προστεθούν και 2,5 κιλά σβησμένη άσβεστος.
Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια επικοινωνήστε μαζί μας.
Ράντισα τα κεράσια μου με ψευδάργυρο πριν 10ρια ημέρες .. στην περιοχή (Αριδαια) οι γεωπόνοι μας δίνουν 50 κιλά το βυτίο ( 2 σακιά το 25 κιλών ) με κόστος περίπου 60 ευρώ το βυτίο… εσείς προτείνετε 4-5 κιλά το βυτίο .. γιατί αυτή η διαφορά ;;; (τα σακιά νομίζω έγραφαν 21% επάνω και ήταν προέλευσης Κίνας )
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι στον τόννο αλλά στα 100 λίτρα.
ΔιαγραφήΈχετε δίκιο συγγνώμη.. το διάβασα βιαστικά μάλλον.. και επιδι συνήθως μιλάμε για δοσολογία στο βυτίο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι 1 Μαρτίου και δεν έχω ψεκάσει ακόμη με ψευδάργιρο. Προλαβαίνω να ψεκάσω ή είναι αργά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι μην ψεκάσεις, άστο για φέτος, μετά τη συγκομιδή ψέκασε κανα 2 διαφυλλικούς χηλικούς ψευδάργυρους.
Διαγραφήευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήgia sou spagic, vorio pote kanoume s kerasia
ΑπάντησηΔιαγραφήΒόριο στα κεράσια θα κάνεις στην πράσινη κορυφή και στο 30% της άνθησης, στην πτώση πεττάλων και στο καρπίδιο θα κάνεις βόριο-ασβέστιο
ΔιαγραφήΙανουάριο η κερασιά δεν έχει φύλλα.. γιατί το λέμε διαφυλλικό τότε? έχει την έννοια πως ψεκάζουμε το φυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήto dentro mas einai kapoiwn minwn kai exei arxisei na vgazei retsini...einai provlima auto i einai psusiologiko?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρετσίνι είναι αντίδραση του φυτού σε κάποιου είδους stress. Αυτό μπορεί να είναι κάποια προσβολή από μύκητα ή έντομο, κάποια μηχανική καταπόνηση (εκδορά κτλ) ή αποτέλεσμα καταπόνησης από φυσικές συνθήκες (υψ. θερμοκρασίες, ξηρασία).
ΔιαγραφήΜια σοβαρή πιθανότητα είναι να οφείλεται σε έλκη (πληγές) που δημιούργησε το βακτήριο το χειμώνα. Τα έλκη λογικά πλέον είναι ανενεργά. Η προστασία απ' το βακτήριο γίνεται με 2 (τλχ.) ψεκασμούς με χαλκό, ένα στις αρχές και ενα στα τέλη του χειμώνα.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ: ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ (ΚΑΡΠΟΣ) ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ Ή ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΛΕΚΕΔΕΣ),ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΔΙΠΛΑ Η ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 27/6/2013
ΓΙΑΣΑΣ ΦΥΛΟΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΕΙΣΩ ΑΠΩ ΑΥΤΟΓΩΝΗΜΕΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΛΑΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικα, μποριες να εμβολιασεις σε ματι απο τελος Αυγοτστου η με καλεμι την Ανοιξη.
ΔιαγραφήΤο θεμα ειναι εχεις κερασια μεγαλη...τοτε το καλεμι ειναι μονοδρομος, ειναι η κερασια νεαρη τοτε μπορεις και ενοφθαλμισμο.
ποτε ραντιζω με ουρια
ΑπάντησηΔιαγραφήτον σεπτεμβριο..
ΔιαγραφήΚαλημέρα, γιατί λέτε διαφυλλικός ψεκασμός και αναφέρεστε στον Ιανουάριο όταν τα δέντρα δεν έχουν φύλλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον κάτι άλλο εννοείται και το μπερδέψατε;
Τί είναι το σωστό?
ετσι το λενε ,πανω στο ξυλο γινετε
ΔιαγραφήΓια σας. Έχει νόημα να ψεκάσω τώρα τις κερασιες με ψευδάργυρο καί βόριο;
ΑπάντησηΔιαγραφή