Video


Περισσότερες

Καλύτερη μπύρα υπόσχονται οι επιστήμονες στο εγγύς μέλλον

Ένα άρθρο του : Greko | 22 Οκτωβρίου 2012 | 0 Σχόλια

Καλύτερη μπύρα υπόσχονται οι επιστήμονες στο εγγύς μέλλον μετά την αποκωδικοποίηση ενός μεγάλου μέρους του γενώματος του κριθαριού, σημαντικού συστατικού τόσο της μπύρας, όσο και του ουισκιού.

Η έρευνα, που εκδόθηκε στο περιοδικό Nature, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή νέων και καλύτερων ποικιλιών κριθαριού, ικανές να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις κλιματικές αλλαγές και τις ασθένειες που προκαλούν τεράστιες απώλειες σε παραγωγή κάθε χρόνο.

Το γένωμα του κριθαριού είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του ανθρώπου και ήταν πραγματική πρόκληση για τους επιστήμονες λόγω του μεγάλου αριθμού παρόμοιων αλληλουχιών DNA που ήταν δύσκολο να τοποθετηθούν σε σειρά. Με μια σειρά πρωτοπόρων τεχνικών κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα "προσχέδιο" του γενώματος του κριθαριού το οποίο περιέχει τα περισσότερα από τα γονίδια του κριθαριού σε μια γραμμική σειρά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Robbie Waugh του James Hutton Institute στην Σκωτία η έρευνα "θα εξυγχρονίσει τις προσπάθειες για την γενετική βελτίωση του κριθαριού με ποικιλίες πιο ανθεκτικές σε εχθρούς και ασθένειες και ικανές να αντιμετωπίσουν δυσμενείς συνθήκες περιβάλλοντος όπως η ξηρασία και το στρες λόγω υψηλών θερμοκρασιών.


Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: