Video


Περισσότερες

Με κατ' εξαίρεση άδειες ξεκινάει η κοπή ακτινιδίων

Ένα άρθρο του : spagric | 16 Σεπτεμβρίου 2012 | 0 Σχόλια
Ξεκινάει αυτές τις ημέρες η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων. Η κοπή γίνεται μόνο με την άδεια της εκάστοτε Διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης, μετά από επιτόπιες μετρήσεις των σακχάρων των καρπών. Τα σάκχαρα πρέπει να ξεπερνούν τα 6.2 brix για να ξεκινήσει η συγκομιδή. Προσοχή Απαγορεύεται Αυστηρά η κοπή ακτινιδίων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχει χορηγηθεί στον παραγωγό η ανάλογη άδεια. 

Οι ποικιλίες Greenlight και Summerkiwi έχουν δηλωθεί ως πρώιμες από τους βελτιωτές τους. Ενώ μετά από παρατηρήσεις των γεωπόνων της agro-help.com σε ακτινιδεώνες διαπιστώθηκε ότι και η ποικιλία "κλώνος 8 της Hayworth" ωριμάζει νωρίτερα από την ευρέως διαδεδομένη ποικιλία Hayworth. Ειδικότερα, μετρήσεις μας σε αγροκτήματα της περιοχής των Γιαννιτσών έδειξαν ότι οι καρποί της ποικιλίας κλώνος 8 είχαν επιτύχει την συγκέντρωση των απαραίτητων σακχάρων 1 μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία που ωριμάζει η κλασική ποικιλία. 

Ωστόσο, θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τις τιμές παραγωγού καθώς την περσινή χρονιά υπήρξαν δυσκολίες στην προώθηση του προϊόντος. Οι περσινές τιμές κυμάνθηκαν από 38-48 λεπτά το κιλό. 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: