Video


Περισσότερες

Νέο εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς

Ένα άρθρο του : spagric | 27 Ιουλίου 2012 | 0 Σχόλια
Το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας σε συνεργασία με διάφορα ιδρύματα μας κοινοποίησε το νέο εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς. Η επιστημονική ομάδα της agro-help.com αφού μελέτησε το εγχειρίδιο το κατατάσσει ως ένα πλήρως κατατοπισμένο και επιστημονικά έγκυρο εργαλείο για την καλλιέργεια της ροδιάς. 






Το δελτίο τύπου:
ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΥΛΛΟΒΟΛΩΝ ∆ΕΝ∆ΡΩΝ

Λαµβάνοντας υπόψη το διογκούµενο ενδιαφέρον των γεωργών της χώρας µας για την καλλιέργεια της ροδιάς, το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων ∆ένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισµού «∆ήµητρα» (ΕΛ.Γ.Ο.),  σε συνεργασία µε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυµα Θεσσαλονίκης, προχώρησε στη σύνταξη ενός χρήσιµου εγχειριδίου για την καλλιέργεια της ροδιάς.  
Η πρόσφατη εντατικοποίηση της καλλιέργειας της ροδιάς στη χώρα µας είχε ως αποτέλεσµα να αντιµετωπίζονται για πρώτη φορά διάφορα προβλήµατα της καλλιέργειας.  Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται δεδοµένα για την καλλιέργεια που αποκοµίστηκαν από τη διεθνή βιβλιογραφία και πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες που έγιναν στον Ελλαδικό χώρο. Στο εγχειρίδιο περιγράφεται από ειδικούς ερευνητές σε κάθε θέµα που αναπτύσσεται: η υφιστάµενη κατάσταση της καλλιέργειας στον κόσµο,  η µορφολογία του δένδρου,  οι διαθέσιµες ποικιλίες ροδιάς στην Ελλάδα,  οι κατάλληλες περιοχές και το έδαφος για την καλλιέργεια,  ο πολλαπλασιασµός,  το κλάδεµα,  ο σχεδιασµός οπωρώνα,  η άρδευση,  η λίπανση,  οι µετασυλλεκτικές µεταχειρίσεις, καθώς και οι ασθένειες και εχθροί της καλλιέργειας.  Το εγχειρίδιο διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες www.pomologyinstitute.gr (ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων ∆ένδρων),  και www.nagref.gr (ιστοσελίδα ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), ενώ τυπωµένα αντίγραφα διατίθενται από τους συγγραφείς του εγχειριδίου. 

Ακόμα μπορείτε να το βρείτε και εδώ.
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: