Video


Περισσότερες

Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εξαγωγές φρούτων

Ένα άρθρο του : spagric | 4 Ιουλίου 2012 | 0 Σχόλια
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές των φρούτων εποχής. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια κατέχουν την βασική θέση στο μενού της εποχής. Ενώ οι τιμές παραγωγού διατηρούνται σε καλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα τα ροδάκινα την ποικιλίας Royal gloria πωλούνται από τους παραγωγούς προς 0,40€ ανά κιλό η καλύτερη ποιότητα, ενώ τα νεκταρίνια κυμαίνονται από 0,35-0,45€ ανάλογα την ποικιλία και το μέγεθος. Ακόμα, τα καρπούζια δίνουν το δικό τους αγώνα με τις τιμές γύρω στα 0,20€ ανά κιλό ενώ τα πρώτα δαμάσκηνα βγήκαν με την τιμή να κυμαίνετε στα 0,50-0,60€ ανά κιλό. 
Οι προοπτικές για το άλλο μισό της σεζόν είναι ευνοϊκές διότι δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα φρούτων στα ψυγεία. Το επόμενο μεγάλο κύμα υπολογίζεται στα τέλη του μηνός με τα νεκταρίνια Red gold, Όριον και μορσιάνι που είναι οι βασικές ποικιλίες της εποχής του Αυγούστου. 

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι για άλλη μια χρονιά υπάρχει τρομερή διαφορά μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην περιοχή των Γιαννιτσών όπου υπάρχουν χιλιάδες τόννοι φρούτων, το Νεκταρίνι καλής ποιότητας αγοράζεται από τον παραγωγό προς 0,45€ το κιλό ενώ στα Σούπερ μάρκετ πωλείται προς 1 € το κιλό, αλλά το μέγεθος C που ουσιαστικά αγοράζεται προς 0,30€.
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: