Video


Περισσότερες

Κατέρρευσε η τιμή στο κεράσι

Ένα άρθρο του : spagric | 15 Μαΐου 2012 | 3 Σχόλια
Λίγο η οικονομική κρίση και λίγο η φετινή υπερπαραγωγή πρώιμου κερασιού ήταν οι κύριες αιτίες τις πολύ χαμηλής τιμής στα πρώιμα κεράσια. Η τιμή σήμερα κυμαίνεται από 1,5 -2 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι την ίδια εποχή η τιμή ήταν 2,5 - 3 ευρώ το κιλό. Ενώ αν εξαιρέσουμε το νομό Πέλλας που σε γενικές γραμμές δεν είχαμε καλή καρπόδεση, υπάρχει πολύ καλή παραγωγή σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, μετά τη σημερινή κακοκαιρία πιστεύουμε ότι θα εξισορροπηθεί η κατάσταση λόγο των απωλειών που θα προκληθούν. 

Από την άλλη τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα για το πρώιμο βερίκοκο, όπου αύριο αναμένεται η έναρξη της συγκομιδής. Οι αρχικές τιμές μάλλον θα ξεπεράσουν τα 2 ευρώ το κιλό ενώ δεν θα πέσουν κάτω από το 1.2 σε ότι αφορά την ποικιλία αυρόρα. 
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

3 Σχόλια: στο άρθρο "Κατέρρευσε η τιμή στο κεράσι"

  1. ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ,ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ,ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΛΟΓΩ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΟΨΙΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2,30 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή που αναφέρουμε αφορά τα διαλεγμένα κεράσια ποικιλίας μπουρλα και όχι τα σκασμένα ή τα χαλαζοχτυπημένα. Υπάρχουν παραγωγοί που κάνουν προσεκτική διαλογή και τα καλά τα πληρώνονται με 1.2 ευρώ.

      Διαγραφή
  2. me 2,30 mallon mono sou tha ta fas.....xryso poulas; prosgiothite merikoi paragogoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή