Video


Περισσότερες

Πως μαγειρεύουμε τα λαχανικά

Ένα άρθρο του : Greko | 13 Φεβρουαρίου 2012 | 0 Σχόλια
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μερικά δίκαια έχουν κερδίσει τον τίτλο των Υπερ-τροφίμων (superfoods)    επειδή περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των θρεπτικών συστατικών. Μερικά από αυτά, όπως το Μύρτιλλο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν από ασθένειες, το Μπρόκολο και Σπανάκι που περιέχουν βιταμίνες, Φολικό οξύ και β-καροτίνη που προστατεύουν κατά του καρκίνου, οι Τομάτες πλούσιες σε λυκοπένειο που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, είναι απαραίτητα σε μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτά  όμως μπορούν εύκολα να καταστραφούν κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. 

Όμως ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος; 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να μην τα μαγειρέψουμε καθόλου και να καταναλώσουμε τα λαχανικά μας ωμά. Όμως όπου αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μας στον ατμό ή και ακόμη στον φούρνο μικροκυμάτων. Γενικά προσπαθούμε να αποφύγουμε την εμβάπτιση τους σε νερό γιατί ο μερικές βιταμίνες όπως οι Β και C είναι διαλυτές στο νερό, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει κάποια θερμοκρασία. 

Αν παρόλα αυτά σας αρέσουν τα βραστά λαχανικά, τότε προσπαθούμε να τα βράζουμε σε όσο το δυνατό λιγότερο νερό και σε χαμηλά σχετικά θερμοκρασίες. Με αυτό τον τρόπο τα βοηθάμε να "κρατήσουν" όσο το δυνατόν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: