Video


Περισσότερες

Υιοθέτησε και εσύ τα δένδρα της γειτονιάς σου.

Ένα άρθρο του : spagric | 27 Ιουλίου 2011 | 0 Σχόλια
Το πράσινο είναι υγεία, μην παραμένεις αδιάφορος, συντήρησε τα δένδρα που υπάρχουν στη γειτονιά σου. Η δόμηση των πόλεων, με το πανταχού παρόν τσιμέντο, μειώνει συνεχώς το πράσινο. Τα δένδρα των πόλεων λειτουργούν ως φίλτρα των ρύπων και ως παραγωγοί οξυγόνου, ενώ βοηθούν και στο δροσισμό των αστικών περιοχών. Τώρα το καλοκαίρι τα περισσότερα δένδρα που υπάρχουν στις γειτονιές των πόλεων υποφέρουν από λειψυδρία και τροφοπενίες. Η agro-help.com προτείνει σε όλους όσους θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην συντήρηση του πρασίνου των πόλεων, να ασχοληθούν με τα δένδρα της γειτονιάς τους. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο και κόπο ενώ θα τα δώσει ζωή και θα ενισχύσει τη βλάστηση τους.

Η πρωτοβουλία της agro-help.com θα συνοδεύεται με συμβουλές και απαντήσεις για όλα τα θέματα που θα σας απασχολήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Βασικές ενέργειες:

1) Εντοπίστε τα δένδρα που θέλετε να βοηθήσετε. Παρατηρήστε τα και προσπαθήστε να διακρίνεται κάτι το οποίο θα σας φανεί περίεργο.

2) Καθαρίστε τα χορταράκια που βρίσκονται 1 μέτρο γύρο από τον κορμό του φυτού (πάντα να φοράτε γάντια).

3) Με ένα σκαπτικό εργαλείο (τσάπα, φτυάρι ή κάποιο μυτερό αντικείμενο) προσπαθήστε να αναμοχλεύσετε σε βάθος μέχρι και 10 εκατοστά το χώμα της περιοχής που καθαρίσετε.

4) Ποτίστε με μπόλικο νερό το φυτό μας. Αυτό καλό είναι να συμβαίνει μία φορά στις 10 μέρες ανάλογα με την ηλικία και το μέγεθος του φυτού μας.

5) Αν το φυτό μας έχει κακή εικόνα (καχεκτικό, χλωρωμένο και άρρωστο) το λιπαίνουμε ελαφρώς. Η λίπανση μπορεί να γίνει με ένα φθηνό λίπασμα που θα προμηθευτούμε από ένα κατάστημα κατά προτίμηση σύνθετο. Η δοσολογία εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του φυτού αλλά ποτέ να μην υπερβαίνει το ένα κιλό το δένδρο. Καλύτερα να κάνουμε δύο δόσεις σε διάστημα 30 ημερών.

6) Αν το δένδρο μας έχει πυκνή βλάστηση στο εσωτερικό του αφαιρούμε λίγα κλαδιά που έχουν κατεύθυνση προς το εσωτερικό του φυτού με σκοπό τον καλύτερο φωτισμό και αερισμό του δένδρου.


Η agro-help.com και το επιστημονικό προσωπικό της θα χαρούν να σας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Πάντα όμως να μην υπερβαίνεται το όριο της υπερβολής σε αυτό που κάνετε.

Συζητήσεις και συμβουλές στην ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook για την πρωτοβουλία αυτή.

Φιλικά Agro-help.com
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: