Video


Περισσότερες

Ανακοίνωση Φυτοπροστασίας για Περονόσπορο στην Πατάτα

Ένα άρθρο του : Greko | 13 Απριλίου 2011 | 3 Σχόλια

Οι τελευταίες επικρατούσες καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για την εμφάνιση περονόσπορου στις πατάτες. Οι γεωπόνοι της Agro-Help.com ήδη παρατήρησαν τα πρώτα σημάδια στην επαρχία Λεμεσού. Για αυτό τον λόγο η Agro-Help.com προτρέπει του Κύπριους πατατοπαραγωγούς:

-Σε φυτείες που δεν εμφανιστεί τα συμπτώματα της προσβολής, την εφαρμογή προληπτικών ψεκασμών με mancozeb, propineb, metiram ανά δεκαήμερο και εναλλαγή μεταξύ μυκητοκτόνων για αποφυγή ανθεκτικότητας.

-Σε φυτείες με υπάρχουσα προσβολή συνιστούνται ψεκασμοί με συνδυασμούς μυκητοκτόνων όπως mancozeb + cymoxanil, mancozeb + dimethomorph, mancozeb + χαλκός, Fosetyl-Al ανά δεκαήμερο.

-Οι φυτείες που θα εκριζωθούν σύντομα μπορούν να ψεκαστούν και με χαλκούχα σκευάσματα όπως ο Οξειχλωριούχος Χαλκός και ο Βορδιγάλειος Πολτός
.


Εικόνα: Χαρακτηριστική εμφάνιση της ασθένειας υπό μορφή κηλίδων στο χωράφι

Διαφημιση

3 Σχόλια: στο άρθρο "Ανακοίνωση Φυτοπροστασίας για Περονόσπορο στην Πατάτα"

  1. ΧΑΙΡΕΤΕ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ?
    ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΨΕΚΑΣΩ ΜΕ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΝΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την βιολογική αντιμετώπιση του περονόσπορου στις πατάτες κυρίως κάνουμε την χρήση Χαλκού. Όμως έχουν γίνει έρευνες και για την χρήση τσαγιού από κομπόστ για έλεγχο του περονόσπορου στις πατάτες με θετικά αποτελέσματα. Σκοπός είναι η αύξηση της συγκέντρωσης μικροοργανισμών πάνω στα φύλλα, τα οποία ανταγωνίζονται τα παθογόνα. Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε την έρευνα Farrell, Molly. 1997. Applying compost tea to prevent potato blight. BioCycle. May. p. 53.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΣΙΛΗΣ 23-4-2012
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΡΟΧΗ Η ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΝ Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή