Video


Περισσότερες

Επέκταση της μετασυλλέκτικής ζωής της τομάτας

Ένα άρθρο του : Greko | 17 Φεβρουαρίου 2011 | 0 Σχόλια
Περισσότερο από 20 τοις εκατό των τοματών χαλάει όταν παραμείνουν για αρκετό καιρό στο ράφι. Επιστήμονες από το USDA's Agricultural Research Service (ARS) σε συνεργασία με το Purdue University δημοσίευσαν μια έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό The Plant Journal, που σύμφωνα με την οποία αυξάνει τον χρόνο ζωής των τοματών στο ράφι και ταυτόχρονα είναι πιο θρεπτικές και με καλύτερη γεύση.

Ήθελαν να δουν αν θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα των πολυαμινών στις τομάτες και τι επιπτώσεις θα είχε αυτό. Γι αυτό εισήγαγαν ένα γονίδιο από πολυαμίνης, γνωστό και σαν συνθάση της σπερμιδίνης (spermidine synthase), μέσα στην τομάτα όπου αναμένετο να μεταβάλει την διαδικασία της ωρίμανσης του φυτού.

Τα αποτελέσματα της έρευνα έδειξαν ότι όχι μόνο αυξήθηκαν τα επίπεδα σπερμιδίνης και η φυτική ανάπτυξη όπως αναμένετο, αλλά αυξήθηκε και η μετασυλλέκτική ζωή της τομάτας στο ράφι. Ο μαρασμός καθυστέρησε έως και 3 εβδομάδες και ο ρυθμός αποσύνθεσης λόγο ασθενειών γινόταν με μικρότερο ρυθμό. Επίσης οι τομάτες είχαν υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου.

Η έρευνα είναι από τις πρώτες που έδειξε ότι η σπερμιδίνη έχει τα δική της δράση, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες πολυαμίνες, αυξάνοντας την ζωή στο ράφι αλλά και την ανάπτυξη του φυτού.



Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: