Video


Περισσότερες

Αλληλουχήθηκε το DNA της φράουλας και του κακάο

Ένα άρθρο του : Greko | 27 Δεκεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Χθες ήταν μεγάλη μέρα για τους επιστήμονες παγκοσμίως αφού δημοσιεύτηκαν οι αλληλουχήσεις δυο νέων φυτών, της αγριοφράουλας (Fragaria vesca) και του κακάο (Theobroma cacao).

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Genetics η αλληλούχηση του γενώματος της αγριοφράουλας θα βοηθήσει στην δημιουργία καλύτερων καλλιεργήσιμων ποικιλιών φράουλας, ανθεκτικές στους εχθρούς και στις κλιματικές αλλαγές, θα μυρίζουν πιο ωραία, με πιο όμορφη εμφάνιση και θα χρειάζονται λιγότερες εισροές.

Ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες από το γαλλικό κέντρο αγροτικών ερευνών CIRAD, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Nature Genetics, κατάφεραν να αλληλουχήσουν το 84% του γενώματος του Theobroma cacao, ποικιλία Criolo, από όπου παράγεται η μαύρη σοκολάτα της πιο υψηλής ποιότητας.

Το υψηλής ποιότητας κακάο αποτελεί περίπου το 5% της συνολικής παραγωγής κακάο παγκοσμίως. Η γνώση της έρευνας αναμένεται να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κακάο ή να βελτιώσει την προστασία των δέντρων κακάο από εχθρούς και ασθένειες.



Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: