Video


Περισσότερες

Οι στόχοι της ελληνικής γεωργίας το 2011!

Ένα άρθρο του : spagric | 29 Δεκεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια

Η agro-help.com θέλοντας να κλείσει μια πολύ επιτυχημένη για αυτή χρονιά, δημοσιοποιεί τους στόχους που θεωρεί η ίδια ότι μπορούν να απογειώσουν την ελληνική γεωργία. Η ελληνική γεωργία ακολουθεί μία ανορθόδοξη πορεία τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα πολλοί γεωργοί ή παραγωγοί που έχουν άλλο κυρίως επάγγελμα οι οποίοι απλά εισπράττουν επιδοτήσεις κάνοντας αγγαρεία. Ενώ από την άλλη, υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι αναζητούν την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Η επιχειρηματική γεωργία πρέπει να αντικαταστήσει το τωρινό μοντέλο. Βασικές δομές ανάπτυξης και ενημέρωσης των αγροτών πρέπει να δημιουργηθούν, ενώ πρέπει επιτέλους η γνώση να περάσει από τα πανεπιστήμια στην αγροτική παραγωγή.

Η agro-help.com πιστεύει ότι τα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής:

  1. Να γίνει υποχρεωτική, άμεσα, η συνταγογράφηση των σκευασμάτων, για τον καλύτερο έλεγχο των υπολειμμάτων στα προϊόντα αλλά και την μείωση του κόστους παραγωγής. Στοχευμένες θεραπείες από τους γεωπόνους και όχι μαζικές πωλήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων με σκοπό το κέρδος.
  2. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία μεταξύ κράτους και αγροτών, όπου οι αγρότες αναγκάζονται να παρανομούν χρησιμοποιώντας πετρέλαιο θέρμανσης στα οχήματα τους.
  3. Εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης Globalgap σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Πρέπει να ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν το κύρος που τους αρμόζει στην διεθνή αγορά.
  4. Συνεχείς ενημέρωση των αγροτών με σεμινάρια που θα κάνουν φοιτητές των γεωπονικών ιδρυμάτων επάνω σε θέματα φυτοπροστασία, νέων καλλιεργητικών τεχνικών, νέων ποικιλιών κ.α.
  5. Να οριστούν Εμπορικοί ακόλουθοι αγροτικών προϊόντων σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες, οι οποίοι θα αμείβονται ανάλογα με τις συμφωνίες που κλείνουν για τα ελληνικά προϊόντα.
  6. Τυποποίηση όλων των προϊόντων, τέρμα το χύμα. Συσκευασία και σήμανση σε ότι παράγουμε, για την προστασία και την ενημέρωση του καταναλωτή.
  7. Δημιουργία τοπικών χώρων δημοπρασιών για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με σκοπό τη βελτίωση του ανταγωνισμού μεταξύ των εμπόρων και εν τέλει τις καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς.
  8. Συνεχείς προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό (φέτα, λάδι, ούζο, κρασί, φρούτα κ.α.).

Εμείς στην Agro-help.com πιστεύουμε στην ελληνική γεωργία και την δύναμη της, από αυτή γεννηθήκαμε και από αυτή τρώμε ψωμί. Η συγγραφική ομάδα της ιστοσελίδας αποφάσισε να προτείνει τα παραπάνω μέτρα ως τα πλέον ανώδυνα οικονομικά για το ελληνικό κράτος, που όμως στο κοντινό μέλλον θα αποφέρουν περισσότερες εξαγωγές άρα και έσοδα για το ελληνικό δημόσιο. Ίσως ο Άι Βασίλης να βοηθήσει να ακουστούν ηχηρά μερικά από αυτά τα μέτρα στα αυτιά των κυβερνώντων

Από όλους εμάς στην Agro-help.com ευχές για ένα υγιές, Ειρηνικό και Ευτυχισμένο 2011.



Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: