Video


Περισσότερες

Πως ο Μόλυβδος εισχωρεί στους αστικούς λαχανόκηπους

Ένα άρθρο του : Greko | 1 Νοεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Αν έχετε ένα λαχανόκηπο εντός της πόλης, τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα στο έδαφος σας να υπάρχει μια αυξημένη ποσότητα μολύβδου. Τα υψηλά επίπεδα Μολύβδου στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το μυελό των οστών. 

Για να αποφύγουμε τον Μόλυβδο, η πιο λογική λύση θα ήταν να δημιουργήσουμε σαμαράκια με χώμα που θα μεταφέρουμε από αλλού, το οποίο να έχει χαμηλά ποσοστά Μολύβδου. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα σωστό σύμφωνα με μια έρευνα του Wellesley College. 

Οι ερευνητές δημιούργησαν σαμαράκια από έδαφος με χαμηλά ποσοστά Μολύβδου, στα οποία φύτεψαν πάνω τα λαχανικά. Σύμφωνα με την έρευνα, εδάφη που ξεκινούσαν με ποσοστά 110 μικρογραμμάρια Μολύβδου ανά γραμμάριο εδάφους (µg/g), μέσα στα επόμενα 4 χρόνια τα ποσοστά αυτά τριπλασιάστηκαν (336 µg/g).

Η πιο συνηθισμένη πηγή μόλυνσης στα αστικά περιβάλλοντα προέρχετε κυρίως από βενζίνη με μόλυβδο και από ορισμένες μπογιές. Αν και οι δυο αυτές πηγές έχουν απαγορευτεί, τα υπολείμματα τους παραμένουν στο έδαφος γύρω από τα σαμαράκια. Οι δυο κύριοι ύποπτοι που μεταφέρουν τον Μόλυβδο από το γύρω έδαφος στα σαμαράκια είναι ο άνεμος και ίσως η βροχή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια απλή και φτηνή σχετικά λύση για αποφύγουμε την μόλυνση του Μολύβδου στα σαμαράκια. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρούμε κάθε χρόνο επιφανειακά 5 cm από τα σαμαράκια και να συμπληρώνουμε με καινούργιο χώμα το οποίο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε Μόλυβδο.  


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: