Video


Περισσότερες

Ξηρασία απειλεί τον πλανήτη μέσα στις επόμενες δεκαετίες

Ένα άρθρο του : Greko | 21 Οκτωβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας (National Center for Atmospheric Research), οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως και πολλές άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές παγκοσμίως είναι αντιμέτωπες με την απειλή μια σοβαρής και παρατεταμένης ξηρασίας μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες που συσχετίζονται με την κλιματικές αλλαγές, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει ξηροθερμικές συνθήκες παγκοσμίως μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Η ξηρασία είναι πιθανόν να είναι τέτοιας έκτασης, ώστε να παρατηρηθεί ξηρασία και σε περιοχές όπου δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές της λατινικής Αμερική μαζί με το Μεξικό, οι περιοχές γύρω από την Μεσόγειο, ένα μεγάλο μέρος της Νοτιοδυτικής Ασίας, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής και της Αυστραλίας πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα ξηρασίας μέσα στον 21ο αιώνα.

Η πιθανή απειλή της ξηρασίας μειώνεται σε χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αλάσκα, όπως και σε μερικές περιοχές του Νότιου Ημισφαιρίου. Παρόλα αυτά όμως, οι περιοχές αυτές θα είναι γενικώς πιο ξηρές.





Βιβλιογραφία:
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: