Video


Περισσότερες

Flat peach ή αλλιώς επίπεδα ροδάκινα ή αλλιώς Donat

Ένα άρθρο του : spagric | 25 Σεπτεμβρίου 2010 | 2 Σχόλια
Όπως και να τα λένε ήρθαν για να μείνουν και να κυριαρχήσουν στην αγορά. Είναι ροδάκινα, τα οποία μετά από έρευνες των επιστημόνων και την δημιουργία νέων ποικιλιών θεωρούνται κορυφαία γευστικά και ποιοτικά. Και αυτός ο τύπος ροδάκινου, όπως και οι άλλοι, κατάγεται από την Ασία, μάλιστα ήταν το αγαπημένο φρούτο των βασιλιάδων γιατί το έτρωγαν χωρίς να λερώνονται αλλά και λόγο της γεύσης του.
Το μεγάλο βήμα έγινε στο πανεπιστήμιο της Florida όπου και δημιουργήθηκε η ποικιλία UFO. Η ποικιλία αυτή είναι αρκετά ανθεκτική κατά την μεταφορά και συσκευασία, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.
Έπειτα ακολούθησαν και άλλες ποικιλίες, ενώ πλέον υπάρχει και νεκταρίνι με τι μορφή αυτή.
Ωστόσο, οι κύριες ποικιλίες αυτή τη στιγμή μετά την Ufo, προέρχονται από την περιοχή του New Jersey, και είναι οι NJ F15, F16, F17, Galaxy, Saturn και άλλες.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, δεν υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία για τη συμπεριφορά του φυτού, αν και δεν θεωρούμε ότι θα έχει πρόβλημα Όσοι, έχουν περισσότερες πληροφορίες θα παρακαλούσαμε να μας τις στείλουν.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

2 Σχόλια: στο άρθρο "Flat peach ή αλλιώς επίπεδα ροδάκινα ή αλλιώς Donat"

  1. to legomeno sikorodakino pou silegetai girw stis 15 august exei kamia sxesi me to UFO kai an nai poses pikilies UFO yparxoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πάντως απολαμβάνω αυτή τη στιγμή υπέροχα του είδους, στην Αριδαία Αλμωπίας Πέλλας. Πεντανόστιμα, κάτι μεταξύ ροδάκινου και αχλαδιού. Και όντως οι Ασιάτες βασιλείς είχαν δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή