Video


Περισσότερες

Η γενετική μόλυνση είναι εδώ!

Ένα άρθρο του : spagric | 14 Αυγούστου 2010 | 0 Σχόλια
Μεγάλης έκτασης γενετική μόλυνση εντόπισε μεγάλη έρευνα του πανεπιστημίου του Άρκανσας. Η γενετική μόλυνση είναι η εξαγωγή στο φυσικό περιβάλλον, γενετικού υλικού που έχει τροποποιηθεί με τεχνικές μεθόδους μοριακής γενετικής. Ειδικότερα, η έρευνα εντόπισε ποικιλίες ελαιοκράμβης στο φυσικό περιβάλλον που είναι γενετικά τροποποιημένες για αντοχή σε ζιζανιοκτόνα. Αυτό από μόνο του δεν ακούγεται και τόσο επικίνδυνο. Όμως, αν τα φυτά αυτά εισέλθουν στο αγροτικό περιβάλλον, τότε θα είναι από μόνα τους ζιζάνια. Τα ζιζάνια αυτά θα είναι ανθεκτικά στα καλύτερα ζιζανιοκτόνα.

Είναι γνωστό ότι τα ζιζάνια μπορούν να μειώσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παραγωγή των καλλιεργειών, ειδικά των μεγάλων, όπως τα σιτηρά. Αν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές σε ζιζανιοκτόνα γίνουν ζιζάνια για άλλες καλλιέργειες τότε πραγματικά θα υπάρξει πρόβλημα που σε μεγάλη έκταση θα γίνει πρόβλημα υποσιτισμού.

Δυστυχώς, οι πολιτικές ηγεσίες και η επιστημονική κοινότητα δεν δείχνουν την απαραίτητη βούληση για να σταματήσει το κακό. Από την άλλη, ενώ οι μεγάλες εταιρίες κερδίζουν πάρα πολλά από τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες στην παραγωγή βιοκαυσίμων, στην Αφρική δεν χαρίζονται γενετικά τροποποιημένοι σπόροι ανθεκτικών φυτών σε ασθένειες για να λυθεί το επισιτιστικό πρόβλημα.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: