Video


Περισσότερες

2η Γιορτή μανιταριού τρούφας στην Αργαλαστή Πηλίου

Ένα άρθρο του : Greko | 18 Αυγούστου 2010 | 0 Σχόλια

Το διήμερο 27-28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 2η Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής στο Πήλιο, με τίτλο «Συλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο».


Στόχος της γιορτής είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος, αλλά και να γευτεί τη μοναδική του νοστιμιά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, Στέργιος Παπαϊωάννου.



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

-Την Παρασκευή 27 Αυγούστου, θα γίνουν ομιλίες σχετικές με την καλλιέργεια , την συλλογή και την εμπορία της τρούφας, από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή ερευνητή ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλους ομιλητές. Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα.
-Το Σάββατο 28 Αυγούστου, ο σεφ Παναγιώτη Ιωαννίδη θα ετοιμάσει σπεσιαλιτέ με βάση την τρούφα, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, όπως σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου. Φαγητά με βάση την τρούφα θα μαγειρευτούν και θα παρουσιαστούν ενώπιον του κόσμου, τα οποία μετά θα δοθούν για γευσιγνωσία στους παρευρισκόμενους. Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα, οριεντάλ χοροί και πολλές ακόμα εκπλήξεις που κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό.


Και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης μανιταριών τρούφας όπως και άλλων μανιταριών.


Πληροφορίες μπορείται να βρείτε στο www.pilio.net , www.pilio.tv και www.peliontroufa.gr, καθώς και στον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ: 6932-222440.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: