Video


Περισσότερες

Ο γύρος του κόσμου με ηλεκτρικά οχήματα

Ένα άρθρο του : Greko | 17 Αυγούστου 2010 | 0 Σχόλια
Ξεκίνησε χθες, 16 Αυγούστου, ο πιο οικολογικός αγώνας ταχύτητας γνώστός σαν “Zero Race”. Τέσσερις διαφορετικές ομάδες θα επιχειρήσουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα σε 80 μέρες χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Οι ομάδες από Αυστραλία, Γερμανία, Ελβετία και Νότιο Κορέα μέσα σε αυτό το διάστημα θα ξεκινήσουν από την Ελβετία, ένα ταξίδι γύρω στα 30000 Km, διασχίζοντας 16 χώρες και τερματίζοντας τον Ιανουάριο του 2011 στην Γενεύη.



Λόγω της χρησιμοποιήσης μόνο ανανεώσημων πηγών ενέργειας, το συνολικό κόστος του ταξιδιού, όπως εκτιμάτε από την Αυστραλιανή ομάδα, δεν θα ξεπεράσει τα $360.


Διοργανωτής είναι ο καθηγητής Louis Palmer, ο οποίος το 2008, μέσα σε 534 μέρες, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε μόνο την ηλιακή ενέργεια.


Ολόκληρος ο αγώνας ταχύτητας θα καταγράφεται μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα www.zero-race.com, καθώς εκεί μπορείτε και να παρακολουθήσετε που βρίσκονται αυτή την στιγμή οι ομάδες που αγωνίζονται.





Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: