Video


Περισσότερες

Πως να επιλέξετε τα ώριμα καρπούζια

Ένα άρθρο του : Greko | 22 Ιουνίου 2010 | 0 Σχόλια

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το καλοκαίρι από ένα γλυκό, ζουμερό και ώριμο καρπούζι.


Το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα. Είναι πλούσιο σε λυκοπένειο, ένα αντιοξειδωτικό που του δίνει και το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα. Και για οσους ενδιαφέρονται για υγιεινή διατροφή, περιέχει Βιταμίνες A και C και δεν περιέχει καθόλου λίπος.




Πώς επιλέγουμε τα ώριμα καρπούζια


Σίγουρα έχετε προσέξει μερικούς που κατά την αναζήτηση του τέλειου καρπουζιού, να τα “χτυπάνε” περιμένοντας να ακούσουν τον βαθύ ήχο που βγάζει το ώριμο καρπούζι. Παρόλο που αρκετοί χρησιμοποιούν την παραπάνω μέθοδο, υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον ήχο. Έτσι πρέπει να καταφύγουν σε άλλες μεθόδους για να τα αναγνωρίσουν.


Κατά την επιλογή των καρπουζιών υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να μας δείξουν πόσο καλό ένα καρπούζι μπορεί να είναι:


  • Επιλέγετε μόνο καρπούζια τα οποία είναι συμμετρικά . Δεν παίζει ρόλο αν το σχήμα είναι στρογγυλό ή οβάλ, φτάνει μόνο να είναι συμμετρικά.


  • Κοιτάξτε το βάρος του καρπουζιού. Το καρπούζι αποτελείτε επι το πλείστο από νερό για αυτό θα είναι βαρια. Επιλέξτε αυτά που φαίνονται πιο βαριά για το μέγεθος του, επειδη θα είναι πιο ζουμερά.


  • Γυρίστε ανάποδα το καρπούζι. Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημείο το οποίο αγγίζει στη γη. Αν αυτό το σημείο είναι ακόμη πράσινο, σημαίνει ότι το καρπούζι δεν έχει ακόμη ωριμάσει. Αντίθετα τα ώριμα καρπούζια πρέπει να έχουν ένα κιτρινωπό προς άσπρο χρώμα.


Εικόνα 1: Το κίτρινο χρώμα των ώριμων καρπουζιών


Ξέρετε ότι...

  • Δεν πρέπει να αγοράζεται καρπούζια τα οποία δεν είναι ακόμη ώριμα με την ελπίδα ότι θα ωριμάσουν μετά . Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν σχεδόν καθόλου αφού κοπούν.


  • Τα περίφημα τετράγωνα καρπούζια, ή καρπούζια οποιουδήποτε σχήματος, δεν πρόκειται για καμια καινούργια εξωτική ποικιλία, αλλά απλά τα τοποθετούν μέσα σε ειδικά κουτιά αναλόγου σχήματος έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα που θέλουμε.


Εικόνα 2: Το μυστικό των τετράγωνων καρπουζιών


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: