Video


Περισσότερες

Η ταν ή επι τάς (με πριόνια)

Ένα άρθρο του : spagric | 22 Ιουνίου 2010 | 0 Σχόλια
Η χρονιά του βιομηχανικού ροδάκινου έφτασε. Οι αγρότες μετά από συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων πλέον και όχι των ομάδων παραγωγών, συμφώνησαν σε ένα κοινό συνδικαλιστικό όργανο ανά νομό, και απαιτούν 35 λεπτά το κιλό για το ροδάκινο που θα γίνει κομπόστα και 25 λεπτά το κιλό για τον χυμό. Ή θα τα πάρουμε λένε ή θα πάρουμε τα πριόνια και θα ξηλώσουμε τα ροδάκινα. Είναι πλέον σαφές από τους παραγωγούς ότι φέτος θα φτάσουν στα άκρα.
Οι διεθνής συγκυρίες, τα λίγα αποθέματα αλλά και η ακαρπία σε Ιταλία και Γαλλία, είναι τα όπλα για την επίτευξη της ικανοποιητικής τιμής των 35 λεπτών.
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Σκύδρα Πέλλας, όλα πήραν το δρόμο τους. 35 ακατέβατα λένε οι παραγωγοί και αν θέλουν οι βιομήχανοι. Τέρμα πια η κοροϊδία.
Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο οι ομάδες και οι συνεταιριστές πήγαν να συμφωνήσουν στα 18 λεπτά !!!! τιμή απίστευτα εξευτελιστική που δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα. Εκεί επενέβησαν οι αγροτικοί σύλλογοι και επιτέλους φένεται να δυναμώνει οι φωνή των αγροτών.
Η agro-help.com είναι και θα είναι δίπλα στους παραγωγούς. Στηρίζουμε τα δικαιώματα τους. Με την μικρή μας φωνή στο διαδίκτυο θα προσπαθήσουμε να συγκινήσουμε τον κόσμο. Καλούμε τους παραγωγούς να μην υποκύψουν και παραδώσουν ροδάκινα πριν την τελική συμφωνία.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: