Video


Περισσότερες

Βιολογικά ή συμβατικά φρούτα και λαχανικά;

Ένα άρθρο του : spagric | 5 Μαρτίου 2010 | 0 Σχόλια
Η διαρκής αύξηση της βιομηχανίας παραγωγής βιολογικών προϊόντων αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση βιολογικών φρούτων και λαχανικών, θέτει σημαντικά διλήμματα, όπως τα οφέλη που προσφέρουν αυτά στην υγεία του ανθρώπου αλλά και η επικινδυνότητα που εμπεριέχουν. Σκοπός αυτής της ανασκόπησης είναι η σύγκριση των βιολογικών και συμβατικών μεθόδων καλλιέργειας στους τομείς της θρεπτικής αξίας, της ποιότητας αλλά και υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στα φρούτα και στα λαχανικά. Η συγκεκριμένη ανασκόπηση καταδεικνύει τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν στις συγκεντρώσεις διαφόρων θρεπτικών στοιχείων, όπως είναι η βιταμίνη C και ο σίδηρος, καθώς και την ελαχιστοποίηση στην ύπαρξη νιτρικών και υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που όμως συνεχίζουν και υπάρχουν περίπου στο 25% των προϊόντων που ελέγχονται. Οι τεχνικές καλλιέργειας στη βιολογική γεωργία επιτρέπουν στα προϊόντα να έχουν μεγαλύτερα μικροβιακά φορτία σε σχέση με τα προϊόντα που παράγονται στην συμβατική γεωργία. Συμπερασματικά, η βιολογική γεωργία μπορεί να είναι πιο επωφελής, αλλά όχι πιο βλαβερή για τον άνθρωπο σε σχέση με τη συμβατική. Ωστόσο, προτεραιότητα έχει η συνεχής και αδιάκοπη διατροφή των ανθρώπων με φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν τον οργανισμό και είναι απαραίτητα για την επιβίωση του με όποιο τρόπο και αν αυτά καλλιεργούνται.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: