Video


Περισσότερες

Συντήρηση των φρούτων το καλοκαίρι

Ένα άρθρο του : spagric | 3 Μαρτίου 2010 | 0 Σχόλια
Πολλά από τα καλοκαιρινά φρούτα έχουν μικρή διάρκεια ζωής, έτσι πρέπει να καταναλωθούν γρήγορα από την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν εξαιρέσουμε την μπανάνα και τον ανανά που πρέπει να τα έχουμε σε θερμοκρασία περίπου 15 βαθμούς και να τα καταναλώνουμε το πολύ μέσα σε 10 μέρες αν και ο ανανάς αν αγοραστεί λίγο άγουρος αντέχει μέχρι και 1 μήνα, όλα τα άλλα φρούτα καλό είναι να τα βάζουμε στο ψυγείο.
Τα κεράσια και οι φράουλες, είναι υπερβολικά ευαίσθητα, πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 3-4 ημέρες, αλλιώς αλλοιώνεται η γεύση και υφή τους. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια μπορούν να αντέξουν αρκετό διάστημα στο ψυγείο, δηλαδή σε ένα οικιακό ψυγείο μπορούν να συντηρηθούν μέχρι και τρεις εβδομάδες, σε θερμοκρασία κοντά στους 0 οC.
Τα φρούτα αναπνέουν, και όσο πιο πολύ αναπνέουν τόσο πιο γρήγορα καταρρέουν, έτσι προσπαθούμε να μειώσουμε αυτήν την αναπνοή, αυτό σε οικιακό επίπεδο είναι εφικτό με ψύξη, αλλά και με αεροστεγή συσκευασία μερικών φρούτων, όπως το ροδάκινο και το ακτινίδιο, αυτή η διαδικασία μπορεί να μεγαλώσει την διάρκεια ζωής των προϊόντων.
Μην πλύνεται όλα μαζί τα φρούτα πριν τα βάλετε στο ψυγείο, γιατί μπορεί να τα μολύνεται καταλάθος και να σαπίσουν.
Πάντα, να πλένεται καλά τα φρούτα πριν τα καταναλώσετε, ένα άπλυτο φρούτο μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο. Προτιμάτε ελληνικά συσκευασμένα φρούτα τα οποία ακολουθούνται από πιστοποίηση.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: