Video


Περισσότερες

Tips για Φρεσκα Φρούτα

Ένα άρθρο του : spagric | 11 Φεβρουαρίου 2010 | 0 Σχόλια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την επιλογή φρέσκων προϊόντων, έτσι ακολουθώντας μερικά απλά βήματα μπορείτε να ξέρετε αν αυτό που αγοράζεται είναι φρέσκο. Παρακάτω η agro-help θα σας αναλύσει τους τρόπους αυτούς. Όταν αγοράζεται φρούτα πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχουν φρούτα που μένουν πολύ καιρό στα ψυγεία πριν βγουν στην αγορά όπως για παράδειγμα τα εσπεριδοειδή, τα μήλα, τα ακτινίδια, οι μπανάνες και άλλα, που αντέχουν μέχρι και 9 μήνες! ενώ υπάρχουν φρούτα όπως τα κεράσια και οι φράουλες που αντέχουν μία ή δυο το πολύ εβδομάδες.

  • αν το φρούτο που αγοράζεται έχει επάνω φύλλα ή σέπαλα όπως οι φράουλες, ή ποδίσκους όπως τα κεράσια, ή το σταφύλι πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτά τα τμήματα πρέπει να είναι πράσινα και σε σπαργή, αν είναι καφέ ή μαύρα ή έχουν ζαρώσει αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει κοπεί πριν καιρό από το φυτό ή δεν συντηρήθηκε σωστά.
  • Αν παρατηρήσετε σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια, φράουλες κτλ. επιφάνειες οι οποίες δεν έχουν φυσιολογικό χρώμα ή έχουν καφέ κυκλικά σημάδια γύρω στο 1 εκατοστό τότε ΜΗΝ τα αγοράζεται ή τρώτε έχουν πιθανότατα προσβληθεί από μονίλια/ υγρή σήψη.
  • Υπερβολικά μαλακές και αφυδατωμένες επιδερμίδες φρούτων κοινώς πανιασμένες, σημαίνουν απώλεια υγρασίας και κακή συντήρηση.
  • Αίσθηση λίπους ή λαδιού στην επιφάνεια των μήλων σημαίνει ότι έχει παραμείνει στα ψυγεία πάρα πολύ παραπάνω από το κανονικό.

Στα λαχανικά η κατάσταση είναι πιο εύκολη από ότι στα φρούτα, καθώς τα περισσότερα είναι πολύ ευαίσθητα και έχουν εμφανή συμπτώματα γήρανσης.

  • Μαρούλια, τα οποία είναι μαραμένα, έχουν καφετί χρώμα στην περιοχή της κοπής τους (βάση του φυτού), έχουν μαυρισμένες και φθαρμένες άκρες των φύλλων τους και αυτά δεν επανέρχονται αν τα πειράξουμε με το χέρι, είναι ακατάλληλα για χρήση, έχουν μείνει πολύ καιρό σε ακατάλληλες θερμοκρασίες.
  • Τομάτες, που το πράσινο φυτικό μέρος στην βάση της, (ποδίσκος) έχει αλλοιώσεις, δηλαδή έχει καφέ ή μαύρο χρώμα δεν είναι και ότι πιο φρέσκο, ωστόσο αν το υπόλοιπο τμήμα έχει καλό χρώμα και δεν έχει φθορές μπορούν χρησιμοποιηθούν.
  • Πατάτες, όπου έχουν βλαστήσει οι οφθαλμοί τους, είναι αφυδατωμένες και έχουν ζάρες ή σάπια σημεία στην επιφάνεια τους είναι ακατάλληλες. Προσοχή, πατάτες που έχουν κατά το καθάρισμα πράσινο χρώμα στην σάρκα τους, και όχι κίτρινο είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ γιατί δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά, το πράσινο χρώμα είναι Σολανίνη που είναι ερεθιστική για τον άνθρωπο.
  • Πράσα, που έχουν επιμηκυνθεί από το σημείο κοπής τους ή έχουν βγάλει ριζίδια είναι αποθηκευμένα πολύ καιρό και μπορεί να έχουν μειωμένη ποιότητα.

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να προσέχετε όταν αγοράζεται φρούτα και λαχανικά. Για περαιτέρω διευκρινήσεις στείλτε μας email.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: