Video


Περισσότερες

Η υπολειμματικότητα των εντομοκτόνων σε φρούτα και λαχανικά μειώνει την ποιότητα του σπέρματος

Ένα άρθρο του : Greko | 31 Μαρτίου 2015 | 0 Σχόλια

Νέα έρευνα ανακάλυψε συσχέτιση ανάμεσα την υπολειμματικότητα σε εντομοκτόνα σε φρούτα και λαχανικά και στην ποιότητα αλλά και ποσότητα του σπέρματος. Συγκεκριμένα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Reproduction, έδειξε ότι σε φρούτα και λαχανικά στα οποία περιείχαν μεγάλη υπολειμματικότητα σε εντομοκτόνα, οι άντρες είχαν χαμηλότερη συγκέντρωση σπέρματος έως και 49% ενώ ήταν ποιοτικά υποβαθμισμένο έως και 32%. 
Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν σημαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά αλλά αντιθέτως η σύμφωνα με την έρευνα, η συνολική ποσότητα φρούτων και λαχανικών που καταναλώθηκε δεν είχε καμία σχέση με την ποιότητα του σπέρματος. 
Είναι η πρώτη έρευνα που βρήκε συσχέτιση ανάμεσα στην υπολειμματική συγκέντρωση εντομοκτόνων σε φρούτα και λαχανικά και στην ποιότητα του σπέρματος και οι ερευνητές παραδέχονται ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που μπορεί να επηρέασαν τα αποτελέσματα. Όπως το δείγμα αντρών προήλθε από κέντρα γονιμότητας, όπου είναι πιο πιθανόν να πάνε όσοι παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα με το σπέρμα τους παρά κάποιος υγιής. Τα δείγματα αξιολογήθηκαν αρχικά σύμφωνα με την διατροφή του κάθε άντρα, αλλά η διατροφικές του συνήθειες τους να μην έμεινα οι ίδιες κατά την διάρκεια του πειράματος. 
Σαν καταναλωτές πρέπει να προσέχουμε από που αγοράζουμε τα φρούτα και λαχανικά μας, ακόμη καλύτερα αν γνωρίζουμε και τον παραγωγό. Σαν παραγωγοί, γεωπόνοι κτλ διαβάζουμε πάντα την ετικέτα, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τηρούμε πάντα την τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή για την συγκεκριμένη καλλιέργεια που ψεκάζουμε.


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: